Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Cviklové rizoto s pečeným kuracím stehnom

Moja obľúbená cvikla – nedám na ňu dopustiť a vždy keď sa dá vyhľadávam recepty práve s ňou. Sladké či slané, v konečnom dôsledku je to jedno, lebo si na nej vždy dobre pochutnáme. Zatiaľ sú na blogu tieto recepty s cviklou – placky, kuskus, brownies, nátierka, plnené zemiaky a šalát. FitnessGuru a recept na cviklové rizoto mi hneď padol do oka a okamžite som sa pustila do varenia. Navyše doplnené pečeným kuracím stehnom s chrumkavou opečenou kožou je to najlepšie, čo môže byť!

Čo na to budeš potrebovať?

  • kuracie prsia/stehná
  • 150 g ryže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 červená cibuľa
  • 4 menšie uvarené cvikle
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika – sladká

Postup:

  1. Kuracie stehná umyjeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a uložíme ich na plech s trochou oleja a polovicou nakrájanej červenej cibule.
  2. Podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a pečieme na 200°C približne 45 minút. Pokiaľ sú stehná hrubšie kľudne aj 1 hodinu.
  3. Alobal odstránime a dopekáme na 180°C dovtedy, kým nie je koža krásne upečená. Priebežne stehná polievame výpekom, aby koža lepšie chytila.
  4. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú druhú polovicu cibule, plátky cesnaku a chvíľu orestujeme.
  5. Potom pridáme ryžu, obalíme ju v cibuli a cesnaku, dosolíme a dokoreníme.
  6. Do ryže pridáme naberačku vývaru, premiešame a počkáme, kým vsiakne všetok vývar. Opakujeme dovtedy, kým nebude ryža uvarená a krémová.
  7. Na záver primiešame uvarenú cviklu nastrúhanú na hrubo.

Toto rizoto naozaj stojí za vyskúšanie, je krásne krémové a spolu s mäskom je to ideálna kombinácia na obed či večeru.

Cviklové rizoto s pečeným kuracím stehnom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.