Recepty Snack

Party snacky

Čaká ťa oslava alebo len bežné posedenie s priateľmi určite zvoľ ako občerstvenie jeden z týchto snackov. Recept na štangle sú od Fitnessguru. Naopak recept na slimáky som si prispôsobila podľa seba.

Pizzové slimáky

Najjednoduchšia pochúťka, ktorá zaručene padne do pár minút, preto odporúčam upiecť slimáky z väčšej dávky.

Čo na to budeš potrebovať?

  • lístkové cesto
  • 2-3 PL paradajkové pretlaku/kečupu
  • pizza korenie
  • prosciutto/anglincká slanina/Schwarzwaldská šunka
  • tvrdý syr
  • kukurica/ananás/šampiňóny
  • 1 vajíčko
  • sezamové semienka

Postup:

  1. V miske zmiešame paradajkový pretlak s pizza korením.
  2. Zmesou potrieme rozvaľkané lístkové cesto, poukladáme naň prosciutto a ostatné suroviny (napr kukuricu), zakryjeme syrom (plátkovým alebo strúhaným).
  3. Lístkové cesto zrolujeme a dobre utesníme z každej strany.
  4. Nožom odkrajujeme cca 2 cm koliečka a ukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie.
  5. Každé koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.
  6. Pečieme ich na 180°C približne 20 minút do zlatista.
Špenátové slimáky

Znova moja obľúbená kombinácia – špenát a bryndza!

Čo na to budeš potrebovať?

  • lístkové cesto
  • špenátové pyré/baby špenát
  • bryndza
  • tavený syr
  • strúhaný syr
  • 1 vajce
  • sezamové semienka

Postup:

  1. V miske zmiešame špenátové pyré (z mrazeného stačí polovica balenia, v prípade čerstvého špenátu necháme lístky v miske zaliate horúcou vodou, ktoré vyžmýkame a pomixujeme) s bryndzou a taveným syrom.
  2. Zmes nanesieme na rozvaľkané lístkové cesto, posypeme strúhaným syrom.
  3. Lístkové cesto zrolujeme a dobre utesníme z každej strany.
  4. Nožom odkrajujeme cca 2 cm koliečka a ukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie.
  5. Každé koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.
  6. Pečieme ich na 180°C približne 20 minút do zlatista.
Syrové štangle

Pre mňa celkom novinka, ktorú som skúsila, ale na moje prekvapenie dopadla naozaj super.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 2 a 1/3 šálky špaldovej hladkej múky
  • 3/4 šálky teplej vody
  • 1 a 1/2 PL + 1 PL olivového oleja
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 2 ČL pizza korenia
  • 1 ČL soli
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

  1. V miske zmiešame teplú vodu, cukor, droždie a pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vykvasiť.
  2. Zatiaľ zmiešame múku, 1 a 1/2 PL olivového oleja, pizza korenie a soľ.
  3. Pripravený kvások vylejeme do suchej zmesi a vymiesime polotuhé elastické cesto (ani nie moc riedke, ani tuhé) a necháme vykysnúť minimálne 2 hodiny.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko.
  5. V malej miske zmiešame 1 PL olivového oleja s roztlačeným cesnakom.
  6. Cesnakovo-olejovou zmesou potrieme polovicu cesta, posypeme nastrúhaným syrom.
  7. Voľnú polovicu preklopíme na začiatok syrového cesta a preložíme ešte raz tak, aby vznikol obdĺžnik.
  8. Cesto ešte raz prejdeme valčekom, aby sa vytlačil prípadný vzduch a syr sa vtlačil do cesta.
  9. Z cesta odkrajujeme 2 cm pásy, ktoré následne skrútime do tvaru tyčinky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  10. Tyčinky necháme ešte 15 minút podkysnúť, potom ich potrieme olivovým olejom, zľahka osolíme a pečieme 15-20 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200°C

Party mix je hotový! U nás mali tieto snacky veľký úspech, najviac prekvapili špenátové slimáky. Syrové štangle majú skvelé cesto, ktoré miestami pripomína pizzu, syr s cesnakovo-olivovou zmesou ho skvelo dopĺňa.

Párty snacky
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na snacky, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.