Na meninovú, narodeninovú či akúkoľvek inú oslavu sa hodia predovšetkým torty. Veľmi dlho som sa odhodlávala vyskúšať každým ospevovanú krtkovu tortu. Lákala ma nielen vizuálne, ale aj chuťovo, kďže milujem kombináciu čokolády a banánu. Preto som vyhľadala recept na stránke Torty od mamy , odkiaľ som použila recept na korpus a samotný postup prípravy torty. Krém do torty som si zvolila vlastný, vymyslený, ale neskutočne chutný.
Čo na to budeš potrebovať?
Korpus
- 4 vajcia
- 125 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 g masla
- 50 ml mlieka
- 150 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 1 kypriaci prášok
Postup:
- Vajíčka a maslo necháme postáť aspoň hodinu a viac pri izbovej teplote.
- Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom.
- Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.
- Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny aspoň 3 minúty.
- Po jednom prišľahávame žĺtka a na striedačku pri nízkych otáčkach pridávame vlažné mlieko a zmes múky. V prípade potreby môžeme pridať ešte pár lyžíc vlažného mlieka (nemalo by byť studené).
- Na záver zľahka spojíme so snehom, ktorý pridáme na trikrát.
- Hmotu rozotrieme v okrúhlej tortovej forme (priemer 24-26 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Pudingovo-tvarohový krém
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1/2 balíčka stužovača šľahačky Smetafix
- 250 ml mlieka
- 1 Proteínový puding Dr. Oetker – vanilka
- 2-3 PL kryštálového cukru
- 250 g jemného tvarohu
- 120 g masla
- 50 g horkej čokolády
Postup:
- Približne 2/3 mlieka nalejeme do hrnca a dáme na plameň.
- V zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ku zohriatemu mlieku v hrnci.
- Pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu so stužovačom do tuhej šľahačky.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s tvarohom.
- Po lyžiciach pridávame do tvarohovej zmesi vychladnutý puding a vymiešame hladký krém, do ktorého ručne opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.
- Na záver pridáme nasekanú čokoládu na drobné kúsky.
- Krém dáme do chladničky schladiť.
Krtkova torta
- 3-4 banány
Postup:
- Na vychladnutom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja.
- Lyžicou vydlabeme časť korpusu zhruba do hĺbky 2-3 cm.
- Zvyšný korpus odložíme bokom.
- Banány naskladáme na dno korpusu a navrstvíme krém z ktorého vytvarujeme kopček.
- Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme.
- Tortu dáme aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.
Neviem kedy naposledy sme si pochutnali na tak úžasnej torte. Jemný korpus, ktorý sa priam rozplýval na jazyku a nadýchaný krém, do toho čerstvé banány. Mňam!

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.