Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Krtkova torta

Na meninovú, narodeninovú či akúkoľvek inú oslavu sa hodia predovšetkým torty. Veľmi dlho som sa odhodlávala vyskúšať každým ospevovanú krtkovu tortu. Lákala ma nielen vizuálne, ale aj chuťovo, kďže milujem kombináciu čokolády a banánu. Preto som vyhľadala recept na stránke Torty od mamy , odkiaľ som použila recept na korpus a samotný postup prípravy torty. Krém do torty som si zvolila vlastný, vymyslený, ale neskutočne chutný.

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus
  • 4 vajcia
  • 125 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 g masla
  • 50 ml mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 1 kypriaci prášok

Postup:

  1. Vajíčka a maslo necháme postáť aspoň hodinu a viac pri izbovej teplote.
  2. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom.
  3. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.
  4. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny aspoň 3 minúty.
  5. Po jednom prišľahávame žĺtka a na striedačku pri nízkych otáčkach pridávame vlažné mlieko a zmes múky. V prípade potreby môžeme pridať ešte pár lyžíc vlažného mlieka (nemalo by byť studené).
  6. Na záver zľahka spojíme so snehom, ktorý pridáme na trikrát.
  7. Hmotu rozotrieme v okrúhlej tortovej forme (priemer 24-26 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Pudingovo-tvarohový krém
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 balíčka stužovača šľahačky Smetafix
  • 250 ml mlieka
  • 1 Proteínový puding Dr. Oetker – vanilka
  • 2-3 PL kryštálového cukru
  • 250 g jemného tvarohu
  • 120 g masla
  • 50 g horkej čokolády

Postup:

  1. Približne 2/3 mlieka nalejeme do hrnca a dáme na plameň.
  2. V zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ku zohriatemu mlieku v hrnci.
  3. Pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu so stužovačom do tuhej šľahačky.
  5. Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s tvarohom.
  6. Po lyžiciach pridávame do tvarohovej zmesi vychladnutý puding a vymiešame hladký krém, do ktorého ručne opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.
  7. Na záver pridáme nasekanú čokoládu na drobné kúsky.
  8. Krém dáme do chladničky schladiť.
Krtkova torta
  • 3-4 banány

Postup:

  1. Na vychladnutom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja.
  2. Lyžicou vydlabeme časť korpusu zhruba do hĺbky 2-3 cm.
  3. Zvyšný korpus odložíme bokom.
  4. Banány naskladáme na dno korpusu a navrstvíme krém z ktorého vytvarujeme kopček.
  5. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme.
  6. Tortu dáme aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.

Neviem kedy naposledy sme si pochutnali na tak úžasnej torte. Jemný korpus, ktorý sa priam rozplýval na jazyku a nadýchaný krém, do toho čerstvé banány. Mňam!

Krtkova torta
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *