Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Plnené kuracie kapsy

Opäť jeden z receptov, ktorý som si vyskladala podľa seba a vlastnej chuti. Chcela som pripraviť rýchlu večeru a bola som rozhodnutá, že na jej prípravu použijem zemiaky a kuracie mäso. Naposledy, keď som pripravovala kuracie prsia s náplňou, sme si veľmi pochutnali a preto som sa rozhodla vymyslieť niečo nové, trochu chuťovo iné. Vznikli z toho plnené kuracie kapsy, ktoré sa trochu podobajú na Cordon Bleu, avšak nie sú vyprážané, ale grilované a následne pečené v rúre.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 4 kuracie prsia
  • 1/2 balenia krémového syra (Philladelphia alebo podobný krémový syr)
  • 3 trojuholníky taveného syra
  • hrsť čerstvej pažítky
  • 150 g debrecínskej šunky
  • 100 g údeného tvrdého syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • provensalské bylinky
  • 50 g masla

Postup:

  1. Každý kus mäsa nakrojíme tak, aby nám vznikol veľký plát mäsa (urobíme jeden rez pozdĺžne, ale neprerežeme mäso úplne).
  2. Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. V miske zmiešame krémový a tavený syr spolu s nasekanou čerstvou pažítkou.
  4. Na každý kúsok mäsa nanesieme tenkú vrstvu zmesi a rovnomerne rozotrieme.
  5. Na polovicu každého kúsku poukladáme šunku a plátky tvrdého syra a preložíme druhou polovicou mäsa, čím vznikne kapsa. Môžeme ju prepichnúť špáradlom, aby mäsko lepšie držalo pokope (ja som špáradlá nepoužívala, mäsko držalo aj bez nich).
  6. Každý kus mäsa ešte posypeme provensalským korením a na rozpálenej grilovacej panvici s troškou oleja opekáme kuracie kapsy z oboch strán, kým sa na nich nezobrazí vzor z panvice.
  7. Kapsy preložíme do pekáča/zapekacej misy a podlejeme zvyšnou syrovou zmesou zmiešanou s trochou vody.
  8. Prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180°C. Po 10 minútach alobal zložíme, na každú kapsu dáme plátok masla a vrátime do rúry ešte na ďalších 10-15 minút.

Ak máš rada klasický Cordon Bleu, toto jedlo ti určite bude chutiť. Môžeš ho podávať napríklad s pečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom, ale aj s ryžou či kuskusom. Vynikajúce a šťavnaté mäsko navyše poliate výpekom chutí neskutočne dobre.

Plnené kuracie kapsy
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *