Opäť jeden z receptov, ktorý som si vyskladala podľa seba a vlastnej chuti. Chcela som pripraviť rýchlu večeru a bola som rozhodnutá, že na jej prípravu použijem zemiaky a kuracie mäso. Naposledy, keď som pripravovala kuracie prsia s náplňou, sme si veľmi pochutnali a preto som sa rozhodla vymyslieť niečo nové, trochu chuťovo iné. Vznikli z toho plnené kuracie kapsy, ktoré sa trochu podobajú na Cordon Bleu, avšak nie sú vyprážané, ale grilované a následne pečené v rúre.
Čo na to budeš potrebovať?
- 4 kuracie prsia
- 1/2 balenia krémového syra (Philladelphia alebo podobný krémový syr)
- 3 trojuholníky taveného syra
- hrsť čerstvej pažítky
- 150 g debrecínskej šunky
- 100 g údeného tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- provensalské bylinky
- 50 g masla
Postup:
- Každý kus mäsa nakrojíme tak, aby nám vznikol veľký plát mäsa (urobíme jeden rez pozdĺžne, ale neprerežeme mäso úplne).
- Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
- V miske zmiešame krémový a tavený syr spolu s nasekanou čerstvou pažítkou.
- Na každý kúsok mäsa nanesieme tenkú vrstvu zmesi a rovnomerne rozotrieme.
- Na polovicu každého kúsku poukladáme šunku a plátky tvrdého syra a preložíme druhou polovicou mäsa, čím vznikne kapsa. Môžeme ju prepichnúť špáradlom, aby mäsko lepšie držalo pokope (ja som špáradlá nepoužívala, mäsko držalo aj bez nich).
- Každý kus mäsa ešte posypeme provensalským korením a na rozpálenej grilovacej panvici s troškou oleja opekáme kuracie kapsy z oboch strán, kým sa na nich nezobrazí vzor z panvice.
- Kapsy preložíme do pekáča/zapekacej misy a podlejeme zvyšnou syrovou zmesou zmiešanou s trochou vody.
- Prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180°C. Po 10 minútach alobal zložíme, na každú kapsu dáme plátok masla a vrátime do rúry ešte na ďalších 10-15 minút.
Ak máš rada klasický Cordon Bleu, toto jedlo ti určite bude chutiť. Môžeš ho podávať napríklad s pečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom, ale aj s ryžou či kuskusom. Vynikajúce a šťavnaté mäsko navyše poliate výpekom chutí neskutočne dobre.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.