Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Zemiaky na kyslo

Jedno z mojich obľúbených jedál z kategórie “na kyslo”. Úplne ľahučký recept, najťažšie na ňom je dochucovanie. Recept na zemiaky na kyslo mám od mojej maminy.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 7-8 stredne veľkých zemiakov
  • 5 PL octu
  • 2 ČL soli
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 200 g jemnej kuracej salámy/špekačiek/klobásy
  • 1 cibuľa
  • mlieko
  • múka na zahustenie
  • 2-3 bobkové lístky

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme, kým nezmäknú.
  3. Osolíme a pridáme bobkové lístky.
  4. Uvarené zemiaky zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku tak, aby vznikla hustejšia konzistencia.
  5. Cibuľu spolu s jemnou salámou nakrájame nadrobno a opražíme na panvici s trochou oleja.
  6. Zemiaky dochutíme octom, cukrom a soľou.
  7. Primiešame do nich opraženú cibuľku so salámou.

Hotové jedlo podávame s volským okom. Mňamka!

Zemiaky na kyslo
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *