Jedno z mojich obľúbených jedál z kategórie “na kyslo”. Úplne ľahučký recept, najťažšie na ňom je dochucovanie. Recept na zemiaky na kyslo mám od mojej maminy.
Čo na to budeš potrebovať?
- 7-8 stredne veľkých zemiakov
- 5 PL octu
- 2 ČL soli
- 4 PL kryštálového cukru
- 200 g jemnej kuracej salámy/špekačiek/klobásy
- 1 cibuľa
- mlieko
- múka na zahustenie
- 2-3 bobkové lístky
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky.
- Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme, kým nezmäknú.
- Osolíme a pridáme bobkové lístky.
- Uvarené zemiaky zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku tak, aby vznikla hustejšia konzistencia.
- Cibuľu spolu s jemnou salámou nakrájame nadrobno a opražíme na panvici s trochou oleja.
- Zemiaky dochutíme octom, cukrom a soľou.
- Primiešame do nich opraženú cibuľku so salámou.
Hotové jedlo podávame s volským okom. Mňamka!
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.