Maxi king torta

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Ja áno a musím povedať, že nám táto tortička veľmi chutila, padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila trochu iný karamel, z ďatlí. Do korpusu som použila čokoládu so 70% kakaa od Svět plodů.

Nakúp teraz s kódom „foodbytinka5“ na e-shope www.svetplodu.sk alebo www.svetplodu.cz a získaš 5% zľavu na celý nákup!

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus (forma s priemerom 18 cm)
  • 100 g čokolády 70% od Svět plodů
  • 40 g masla
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 PL mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 2 PL hladkej múky
Krém
  • 250 ml smotany na šľahanie 33%
  • 250 g mascarpone
  • 125 g jemného tvarohu
  • sladidlo podľa chuti
„Karamelová“ vrstva
  • 200 g datlí bez kôstok
  • voda podľa hustoty
Ostatné
  • 50 g čokolády 70% od Svět plodů
  • 50 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

  1. Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom.
  2. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.
  3. Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).
  4. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom.
  5. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!
  6. Ďatle dáme do mixéra a počas mixovania pridávame vodu tak, aby „karamel“ nebol príliš riedky. Mal by mať hustejšiu konzistenciu, aby sa dal dobre roztierať.
  7. Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti.
  8. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípravne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.
  9. Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.
  10. Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.
  11. V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.
  12. Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply