Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Banánová roláda s tvarohom

Rada skúšam nové recepty a hlavne keď ide o koláče a dezerty. Dnešná sladkosť je znova roláda s banánom, ale úplne iná, ako tá, ktorú sme tu už mali. Na blogu zatiaľ nájdeš kakaovú roládu s tvarohovým krémom a jahodami, kakaovú roládu so salkovým krémom a banánom a nepečenú roládu z Marina keksov. Banánová roláda je recept od Fitshaker, ak máš doma tvaroh a nevieš čo s ním využi ho na upečenie tejto super rolády.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 5 vajec
  • 5 PL trstinového cukru
  • 3-4 PL pohankovej/špaldovej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny/kypriaceho prášku
  • 1 a 1/2 PL bio kakaa
  • domáci džem na potretie
  • 250 g jemného tvarohu (odporúčam použiť trochu viac, aby roláda nebola málo naplnená)
  • 2 stredne veľké banány
  • 100 g horkej čokolády na varenie
  • 100 g strúhaného kokosu

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme na sneh.
  2. Po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme.
  3. Potom pridáme po jednom žĺtka.
  4. Múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kakom po lyžiciach primiešavame do cesta.
  5. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto, ktoré pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 15-20 minút.
  6. Keď je korpus hotový vytiahneme ho z pekáča aj s papierom na pečenie, zrolujeme a položíme naň vlhkú utierku.
  7. Necháme 15 minút postáť, dáme utierku preč a cesto krásne zrolujeme naspäť (bez papiera na pečenie).
  8. Natrieme džemom, tvarohom (môžeme dosladiť lyžičkou medu) a na kraj rolády poukladáme banány.
  9. Roládu zrolujeme, polejeme roztopenou čokoládou a posypeme strúhaným kokosom.
  10. Necháme ju v chladničke aspoň 1-2 hodiny, aby pekne stuhla.

Korpus je krásne nadýchaný a jemný a spolu s tvarohom a banánom roláda pôsobí sviežo.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Banánová roláda s tvarohom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *