Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Kakaová roláda s tvarohovým krémom a jahodami

Vždy som mala pred roládami rešpekt a nemala som za potreby ich vyskúšať piecť. Avšak po tom, ako sme doma mali veľa jahôd a chcela som upiecť niečo nové, u Klaudie som našla recept na roládu, ktorá ma ihneď očarila. A bolo to to najlepšie rozhodnutie! Kakaová roláda má cesto jemné a krehké, no vo vnútri je plná krému a ovocia.

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • štipka soli

Postup:

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom.
  2. Pridáme preosiate kakao a premiešame.
  3. V druhej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh.
  4. Hotový sneh postupne pridávame do žĺtkovo-kakaovej zmesi a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme predtým potreli trochou masla.
  6. Korpus prudko upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 5-6 minút.
  7. Hotový korpus necháme vychladnúť (ja som ho dokonca položila na kuchynskú utierku poprášenú práškovým cukrom a zrolovala som do tvaru rolády).
Tvarohový krém
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1-2 PL práškového cukru
  • pár kvapiek Flavdrops Toffee/vanilkovej esencie na dochutenie

Postup:

  1. Smotanu vyšľaháme s cukrom do polotuha.
  2. Pridáme tvaroh a dochucovadlo a vyšľaháme do jednotnej zmesi.
  3. Hotový krém dáme do chladničky, aby trochu stuhol.
Roláda
  • 5 PL nutelly/orieškového masla/roztopenú čokoládu/džem
  • 300+200 g jahôd alebo iného ovocia
  • kakao

Postup:

  1. Korpus rozrolujeme a potrieme ho nutellou/orieškovým maslom/roztopenou čokoládou/džemom.
  2. Nanesieme 2/3 krému tak, aby ho bolo na začiatku najviac (odkiaľ začíname rolovať), na konci rolády dávame krému najmenej.
  3. Na krém nanesieme nakrájané ovocie na malé kúsky.
  4. Roládu opatrne zrolujeme, prenesieme na plech alebo dosku/podnos.
  1. Roládu môžeme buď zabaliť do potravinárskej fólie a nechať v chladničke alebo ju potrieť zvyšným krémom po celej dĺžke aj po bokoch.
  2. Dozdobíme kúskami jahôd a posypeme kakaom.
  1. Hotovú roládu necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1-2 hodinky, najlepšie celú noc.

Moja prvá roláda, za to úplne excelentná a teda padla takmer hneď!

Kakaová roláda s tvarohovým krémom a jahodami
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.