Raňajky Recepty Slané raňajky

Krémová praženica

Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne. Mne osobne chvíľu trvalo, kým som prišla na ten figel a naučila som sa pripraviť takýto druh praženice.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 4 vajcia
  • 1/2 cibule
  • 50 g slaniny alebo šunky
  • 2 trojuholníky taveného syra (nemusí byť)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1-2 PL oleja

Postup:

  1. Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a otestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.
  2. Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.
  3. Keď sa cibuľa so slaninkou otestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.
  4. Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).
  5. Ked sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.
  6. Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie raňajkové inšpirácie, klikni TU

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.