Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Kakaová roláda so salkovým krémom a banánom

Roládu sme tu už raz mali, bola to kakaová roláda s jahodami. Tentokrát je recept na korpus ten istý, avšak náplň a ovocie iné. Recept na korpus je od Klaudie, ktorú som spomínala už aj pri mojom prvom pokuse o roládu. Krém som si prispôsobila podľa seba.

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • štipka soli

Postup:

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom.
  2. Pridáme preosiate kakao a premiešame.
  3. V druhej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh.
  4. Hotový sneh postupne pridávame do žĺtkovo-kakaovej zmesi a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme predtým potreli trochou masla.
  6. Korpus prudko upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 5-6 minút.
  7. Hotový korpus necháme vychladnúť (ja som ho dokonca položila na kuchynskú utierku poprášenú práškovým cukrom a zrolovala som do tvaru rolády).
Salkový krém
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g tvarohu
  • salko/jasenka podľa chuti a sladkosti

Postup:

  1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
  2. Pridáme tvaroh a znova prešľaháme.
  3. Postupne pridávame salko podľa toho, ako veľmi chceme mať krém sladký.
Roláda
  • 5 PL nutelly/orieškového masla/roztopenú čokoládu/džem
  • 3 banány
  • roztopená čokoláda + čokoládové „kvapky“

Postup:

  1. Korpus rozrolujeme a potrieme ho nutellou/orieškovým maslom/roztopenou čokoládou/džemom.
  2. Nanesieme 2/3 krému tak, aby ho bolo na začiatku najviac (odkiaľ začíname rolovať), na konci rolády dávame krému najmenej.
  3. Na krém nanesieme banán.
  4. Roládu opatrne zrolujeme, prenesieme na plech alebo dosku/podnos.
  5. Zvyšným krémom potrieme celú roládu a lyžicou nanesieme roztopenú rokoládu.
  6. Na záver posypeme čokoládovými kvapkami a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1-2 hodiny, najlepšie celú noc.

Z jedného korpusu sa dá vymyslieť naozaj množstvo variácií rolád. Obe, ktoré som tu zatiaľ pridala boli naozaj perfektné. Stačí chutný krém, doplniť ovocie a výborný dezert je na svete.

Kakaová roláda so salkovým krémom a banánom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.