Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Brownie cheesecake

Ak si si doteraz myslel/a, že si už niekedy ochutnal/a najlepší koláč na svete a nemala si brownie cheesecake, tak ťa uisťujem, že si ešte nemala tú česť. Toto je seriózne najlepší koláč, aký som kedy piekla a jedla. Nielen, že má skvelú chuť, ale tá konzistencia a celkovo prepojenie čokoládového brownies a vanilkového cheesecake-u spolu s malinovou omáčkou, to je niečo neskutočné. Recept mám z kuchyne Lidla od úžasnej Adriany Polákovej.

Čo na to budeš potrebovať?

Sušienkový základ
  • 180 g maslových sušienok
  • 80 g zmäknutého masla

Postup:

  1. Sušienky zomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom.
  2. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj 1 cm okraj.
Tmavá časť
  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g kryštálového cukru
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 PL kakaa
  • 3 PL hladkej múky

Postup:

  1. Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli.
  2. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka.
  3. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku.
Svetlá časť
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 žĺtka

Postup:

  1. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  2. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtka.
  3. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu.
Malinové coulis
  • 2 hrnčeky mrazených malín
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 PL Gustinu (kukuričného škrobu) na zahustenie (podľa potreby)

Postup:

  1. Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci.
  2. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.
  3. Ak je omáčka veľmi riedka, môžeme zahustiť Gustinom.
Browncheese
  1. Na pripravený sušienkový základ rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu.
  2. Na vrch dáme pár lyžíc malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená).
  3. Browncheese pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C približne 50 minút až 1 hodinu. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred koláča trochu trasľavý.
  4. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote.
  5. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť (toto je veľmi dôležité).

Koláčik podávame preliaty zvyšným malinovým coulis a môžeme dozdobiť ovocím, napr. čerstvými malinami.

Brownie cheesecake
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *