Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Kakaovo-salková nepečená roláda

Roláda môjho detstva! Už ako malá som ju milovala a celkovo bola na našich rodinných stretnutiach obľúbeným dezertom. Pred pár dňami som sa k nej znovu vrátila a rozhodla som sa ti ju predstaviť. Nie je to nič extra ťažké na prípravu a chuťovo je výborná. Táto nepečená roláda je skvelá vychladená, navyše krásne drží tvar.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 4 balenia Marina keksov
  • 2 PL kakaa
  • 1 plechovka salka
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g palmarinu

Postup:

  1. Marina keksy rozmixujeme najemno, zmiešame s kakaom a salkom a dôkladne vymiešame tuhšie cesto.
  2. Na pracovnej doske cesto ešte spracujeme rukami, ktoré si predtým môžeme trochu namočiť vo vode, aby sa nám cesto na ne nelepilo.
  3. V mise zmixujeme zmäknutý palmarin s práškovým cukrom na hladký krém.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti, ktoré rozvaľkáme.
  5. Maslový krém nanesieme na cesto a zrolujeme.
  6. Roládu môžeme zabaliť do potravinárskej fólie alebo alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.
Kakaovo-salková nepečená roláda
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.