Roláda môjho detstva! Už ako malá som ju milovala a celkovo bola na našich rodinných stretnutiach obľúbeným dezertom. Pred pár dňami som sa k nej znovu vrátila a rozhodla som sa ti ju predstaviť. Nie je to nič extra ťažké na prípravu a chuťovo je výborná. Táto nepečená roláda je skvelá vychladená, navyše krásne drží tvar.
Čo na to budeš potrebovať?
- 4 balenia Marina keksov
- 2 PL kakaa
- 1 plechovka salka
- 100 g práškového cukru
- 250 g palmarinu
Postup:
- Marina keksy rozmixujeme najemno, zmiešame s kakaom a salkom a dôkladne vymiešame tuhšie cesto.
- Na pracovnej doske cesto ešte spracujeme rukami, ktoré si predtým môžeme trochu namočiť vo vode, aby sa nám cesto na ne nelepilo.
- V mise zmixujeme zmäknutý palmarin s práškovým cukrom na hladký krém.
- Cesto rozdelíme na dve časti, ktoré rozvaľkáme.
- Maslový krém nanesieme na cesto a zrolujeme.
- Roládu môžeme zabaliť do potravinárskej fólie alebo alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.