Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Orechovo-kávové rezy

Predstavujem ti ďalší recept od Dianky a jej appky Mňam (pre Android TU, pre IOS TU). Opäť na koláč, v ktorom orechy a káva zohrávajú hlavnú úlohu.

Čo na to budeš potrebovať?

Na korpus
  • 5 bielok
  • 2 žĺtka
  • 40 g xylitolu – brezového cukru (alebo práškového či trstinového)
  • 100 g pomletých (vlašských) orechov
  • 100 ml rastlinného mlieka
  • 1/2 sódy bikarbóny/kypriaceho prášku
  • 20 g kokosovej múky

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme s cukrom na hustý sneh.
  2. Vo vedľajšej mise vymiešame žĺtka, orechy, mlieko, sódu bikarbónu a kokosovú múku a následne opatrne pridáme sneh z bielkov.
  3. Nadýchané cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli tukom.
  4. Korpus pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175°C približne 10 minút. Cesto sa nesmie lepiť na drevenú špajlu.
  5. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Kávový krém
  • 1 silné presso
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku (vanilkový/mandľový/kávový, …)
  • 40 g proteínu (nemusí byť)
  • 200 g cream cheese (ja som použila jemný tvaroh)

Postup:

  1. Zmiešame kávu s mliekom a 2/3 odlejeme do hrnca.
  2. Do zvyšnej časti nasypeme pudingový prášok a poriadne rozmiešame metličkou, aby nevznikli hrudky.
  3. Keď mlieko v hrnci začne vrieť primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.
  4. Do mierne vychladnutého pudingu zamiešame po lyžiciach cream cheese/tvaroh s proteínom.
  5. Krém dáme do chladničky, kým cesto nevychladne.
Orechovo-kávové rezy
  • 3 banány
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera na pečenie najprv dlhším nožíkom, aby sa nepotrhalo a potom ho rozdelíme na 3 rovnaké časti.
  2. Banány nakrájame na kolieska.
  3. Na prvú časť natrieme polovicu krému a poukladáme naň kolieska banánov (alebo naopak) a prekryjeme druhou časťou korpusu.
  4. Opakujeme postup – krém a banány.
  5. Nakoniec položíme tretiu časť korpusu.
  6. Ak nám zostal nejaký krém rozotrieme ho po bokoch koláča.
  7. Koláč dáme do chladničky stuhnúť na 3-4 hodiny, najlepšie cez noc.
  8. Podávame posypané práškovým cukrom.

Mňamkový koláčik vhodný najmä ak milluješ kávu! Ja kávu nemusím a aj tak mi nesmierne chutil 🙂 Koláč je plný krému a má jemnučké cesto, navyše banány skvelo dopĺňajú celkový efekt koláča.

Orechovo-kávové rezy
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *