Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Recepty

Hruškový koláč

Ak nevieš čo s hruškami vyskúšaj tento jednoduchý hruškový koláč. Recept mám zo stránky zena.sme.sk kde bol medzi 10 odporúčanými sladkými hruškovými koláčmi.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 50 g práškového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 balíčku kypriaceho prášku
  • 4 vajcia
  • 1 PL kakaa
  • 40 g rozpusteného masla
  • hrušky

Postup:

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom na najvyššom stupni šľahača tak, aby sme dosiahli trojnásobný objem.
  2. Postupne primiešavame dvakrát preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom. Okrem toho som pridala aj trochu škorice, ktorej vďačím za jemnú perníkovú chuť v koláči.
  3. Nakoniec primiešame roztopené, vychladnuté maslo.
  4. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a povtrláčame doň nakrájané hrušky.
  5. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 35-40 minút.
  6. Na záver koláč polejeme roztopenou čokoládou na varenie alebo čokoládovou polevou.

Hotovo! Jemné cesto a hrušková príchuť spolu s úžasnou horkou čokoládou. Taký ten koláčik ku kávičke v nedeľu po obede.

Hruškový koláč
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.