Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Bublanina s vanilkovým krémom

Obyčajná bublanina? Kdeže! Bublanina s vanilkovým krémom hotovým do pár minút bez varenia.

Máš chuť na niečo sladké a nevieš ani za svet, čo by si si dala. Nemáš čas ani náladu na veľké vypekanie? Tiež som bola na tom veľakrát podobne a po rýchlom prieskume kuchyne som prišla na to, že bublanina je ten správny koláčik, ktorý si viem pripraviť rýchlo a navyše zaženiem chuť na sladké. Trochu som ju teda vyšperkovala lahodným vanilkovým krémom od Dr. Oetkera bez varenia hotovým do 3 minút. Recept na bublaninu je taký náš domácky.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • 1 hrnček cukru + 60 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 kypriaci prášok
  • 1/2 hrnčeka mlieka + 500 ml mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 balíček Zlatého klasu bez varenia
  • 1 vanilkový cukor
  • džem

Postup:

  1. Vo väčšej mise zmiešame oba druhy múky, hrnček cukru, vajíčka, kypriaci prášok, 1/2 hrnčeka mlieka, olej a vanilkový cukor.
  2. Cesto vylejeme na plech (polovičný od klasického) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 25 minút (samozrejme cesto kontrolujeme drevenou špajlou – tento trik už poznáme).
  3. Prášok Zlatého klasu zmiešame s 60 g cukru v miske.
  4. Do vyššej nádoby nalejeme 500 ml mlieka a postupne doň počas miešania s elektrickým ručným šľahačom pridávame zmes z prášku a cukru.
  5. Krém miešame najprv 30 sekúnd na nižších otáčkach, neskôr na vyšších približne 2-3 minúty, kým nezíska tú správnu konzistenciu.
  6. Vychladnutú bublaninu popicháme druhým koncom varechy na pár miestach, natrieme džemom a na vrch nanesieme pripravený a vychladený krém.
  7. Koláč môžeme dozdobiť čokoládou alebo ovocím podľa vlastného vkusu.
Bublanina s vanilkovým krémom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *