Obyčajná bublanina? Kdeže! Bublanina s vanilkovým krémom hotovým do pár minút bez varenia.
Máš chuť na niečo sladké a nevieš ani za svet, čo by si si dala. Nemáš čas ani náladu na veľké vypekanie? Tiež som bola na tom veľakrát podobne a po rýchlom prieskume kuchyne som prišla na to, že bublanina je ten správny koláčik, ktorý si viem pripraviť rýchlo a navyše zaženiem chuť na sladké. Trochu som ju teda vyšperkovala lahodným vanilkovým krémom od Dr. Oetkera bez varenia hotovým do 3 minút. Recept na bublaninu je taký náš domácky.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky
- 1 hrnček cukru + 60 g cukru
- 2 vajcia
- 1 kypriaci prášok
- 1/2 hrnčeka mlieka + 500 ml mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 balíček Zlatého klasu bez varenia
- 1 vanilkový cukor
- džem
Postup:
- Vo väčšej mise zmiešame oba druhy múky, hrnček cukru, vajíčka, kypriaci prášok, 1/2 hrnčeka mlieka, olej a vanilkový cukor.
- Cesto vylejeme na plech (polovičný od klasického) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 25 minút (samozrejme cesto kontrolujeme drevenou špajlou – tento trik už poznáme).
- Prášok Zlatého klasu zmiešame s 60 g cukru v miske.
- Do vyššej nádoby nalejeme 500 ml mlieka a postupne doň počas miešania s elektrickým ručným šľahačom pridávame zmes z prášku a cukru.
- Krém miešame najprv 30 sekúnd na nižších otáčkach, neskôr na vyšších približne 2-3 minúty, kým nezíska tú správnu konzistenciu.
- Vychladnutú bublaninu popicháme druhým koncom varechy na pár miestach, natrieme džemom a na vrch nanesieme pripravený a vychladený krém.
- Koláč môžeme dozdobiť čokoládou alebo ovocím podľa vlastného vkusu.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.