Väčšinou sme zvyknutí kupovať bravčové karé, v tomto recepte sme však použili plátky z bravčového stehna. Veľmi sa mi nechcelo hľadať recepty na internete, tak som si poskladala omáčku z toho, čo som už varila a zvolila som horčicovo-kečupovú omáčku s trochou cesnaku.
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g bravčových plátkov zo stehna
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 3 PL horčice
- 4 PL kečupu
- vývar
- múka/solamyl (na zahustenie omáčky)
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme.
- Po bokoch trochu narežeme, aby sa na panvici neskrútilo.
- Z oboch strán plátky osolíme a okoreníme.
- Na rozohriatej panvici s trochou oleja plátky osmahneme z každej strany kým nebudú mať zlatistú farbu.
- Mäso vyberieme z panvice, do výpeku pridáme nasekaný cesnak a chvíľu opražíme.
- Zalejeme vývarom podľa toho, koľko omáčky chceme, pridáme horčicu, kečup a poriadne premiešame.
- Do omáčky pridáme mäso a necháme dusiť dovtedy, kým nebude mäkké (cca 1 hodinu). Počas dusenia podlievame vodou ak sa omáčka veľmi zredukuje.
- Znova mäsko vyberieme a omáčku zahustíme múkou alebo solamylom, podľa potreby ešte pridáme horčicu alebo kečup a osolíme podľa chuti.
- Mäso vrátime do panvice a necháme s omáčkou prebublať.
Podávame s ryžou alebo plackami. Chutne pripravená bravčovina s jednoduchou omáčkou, ktorej chuť ťa príjemne prekvapí 🙂
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.