Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Bravčové plátky na horčicovo-kečupovej omáčke

Väčšinou sme zvyknutí kupovať bravčové karé, v tomto recepte sme však použili plátky z bravčového stehna. Veľmi sa mi nechcelo hľadať recepty na internete, tak som si poskladala omáčku z toho, čo som už varila a zvolila som horčicovo-kečupovú omáčku s trochou cesnaku.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g bravčových plátkov zo stehna
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL horčice
  • 4 PL kečupu
  • vývar
  • múka/solamyl (na zahustenie omáčky)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme.
  2. Po bokoch trochu narežeme, aby sa na panvici neskrútilo.
  3. Z oboch strán plátky osolíme a okoreníme.
  4. Na rozohriatej panvici s trochou oleja plátky osmahneme z každej strany kým nebudú mať zlatistú farbu.
  5. Mäso vyberieme z panvice, do výpeku pridáme nasekaný cesnak a chvíľu opražíme.
  6. Zalejeme vývarom podľa toho, koľko omáčky chceme, pridáme horčicu, kečup a poriadne premiešame.
  7. Do omáčky pridáme mäso a necháme dusiť dovtedy, kým nebude mäkké (cca 1 hodinu). Počas dusenia podlievame vodou ak sa omáčka veľmi zredukuje.
  8. Znova mäsko vyberieme a omáčku zahustíme múkou alebo solamylom, podľa potreby ešte pridáme horčicu alebo kečup a osolíme podľa chuti.
  9. Mäso vrátime do panvice a necháme s omáčkou prebublať.

Podávame s ryžou alebo plackami. Chutne pripravená bravčovina s jednoduchou omáčkou, ktorej chuť ťa príjemne prekvapí 🙂

Bravčové plátky na horčicovo-kečupovej omáčke
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.