Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Zelerový šalát

Hneď ako som vyskúšala tento skvelý zelerový šalát, zamilovala som si ho. Recept mám od jednej kočky z našej rodiny (ďakujem Adi ❤) a musím povedať, že spojenie sladkej a slanej chute je to najlepšie, čo dodáva tú správnu chuť tomuto šalátu.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 fľaška sterilizovaného strúhaného zeleru
  • 1 konzerva ananásu
  • 1 konzerva kukurice
  • 200 g jemnej salámy
  • 100 g strúhaného syra
  • 2 jablká
  • 3-4 vajcia uvarené na tvrdo
  • 1 pór
  • 200 g majonézy

Postup:

  1. Pór nakrájame na pásiky, salámu nakrájame na kocky alebo nastrúhame na hrubo, jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a syr nastrúhame na jemno.
  2. Zeler scedíme, môžeme ho nožom ešte trochu nakrájať pokiaľ je nastrúhaný na dlhé kúsky a dáme ho do misy spolu so salámou, ananásom, kukuricou, strúhaným syrom, jablkami a pórom.
  3. Pridáme majonézu a poriadne premiešame.
  4. Na záver pridáme uvarené vajíčka na tvrdo, ktoré pretlačíme cez pučítko.
  5. Hotový šalát necháme v chladničke odstáť aspoň hodinku.

Šalát je skvelý s pečivom, ale aj ako príloha ku pečenému mäsku. Nie je treba ho dochucovať soľou, ani korením. Všetky ingrediencie sa spoja a dochutia ho presne tak, ako má byť. U nás ho pripravujeme párkrát do roka, napríklad ku klasickým rezňom v trojobale, či na rôzne rodinné oslavy.

Zelerový šalát
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

1 komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.