Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Broskyňové rezy

Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.

Čo na to budeš potrebovať?

Cesto
  • 430 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 150 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 1 vajce
  • 1 kypriaci prášok
Náplň
  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 broskyne

Postup:

  1. V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.
  2. Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).
  3. Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.
  4. Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto.
  5. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.
  6. V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.
  7. Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.
  8. Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
  9. Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  10. Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.
  11. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
  12. Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *