Kto by nemiloval langoše? Mne pripomínajú letnú dovolenku alebo akýkoľvek iný výlet, kde nájdeš stánok s langošmi. Inšpirovala ma Dianka, ktorá má skvelú appku Mňam (pre Android TU, pre IOS TU). V posledných dňoch pridala recept na skvelé domáce langoše, ja som si však na internete vyhľadala podobný recept, kde je v ceste použitý tvaroh.
Čo na to budeš potrebovať? (10 menších langošov)
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 ČL soli
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
Postup:
- Tvaroh vymiešame v mise s celými vajciami na jednotnú zmes.
- Pridáme múku s kypriacim práškom, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré sa trochu lepí.
- Cesto rozdelíme na rovnaké časti, z ktorých postupne tvoríme langoše. Ja som si na ruky dala trochu oleja, aby sa mi s cestom lepšie pracovalo a nelepilo sa mi na ruky.
- Langoše pečieme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Cesto sa počas praženia krásne nafúkne a langoše budú nadýchané.
Je to už len na tebe s čím ich budeš podávať – kečup, tatarská, smotana či posypané syrom alebo potreté cesnakom. Určite odporúčam urobiť dvojitú dávku cesta, keďže z uvedeného množstva ti výjde približne 10 menších langošov.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.