Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Pomarančový losos s pečenými zemiakmi

Losos je jedna z mála rýb, ktoré mi chutia a viem ich aj celkom slušne pripraviť. Dnes to bude pomarančový losos podľa kuchyne Lidla.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 800 g lososa
  • 2 pomaranče
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 2 PL masla
  • 1 kg zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika – sladká
  • olej

Postup:

  1. Z umytého a očisteného lososa odstránime šupiny alebo kožu odstránime úplne.
  2. Osolíme, okoreníme a opečieme ho na rozpálenej panvici s trochou oleja – najprv kožou nadol (môžeme trochu pritlačiť, aby sa koža rovnomerne opiekla).
  3. Lososa otočíme a pridáme na panvicu trstinový cukor, ku ktorému po skaramelizovaní pridáme pomarančovú šťavu (môžeme pridať aj tzv. segmenty z pomaranča – mesiačiky pomaranča bez šupky).
  4. Chvíľu povaríme na miernom ohni a na záver pridáme maslo.
  5. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.
  6. Zmiešame s trochou oleja, soľou, korením a paprikou.
  7. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie kým nebudú krásne opečené.

Prílohu môžeš zvoliť podľa seba, my sme si k nemu dali brokolicu na pare.

Pomarančový losos s pečenými zemiakmi
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.