Bez krému Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty

Medovníčky

Pomaly, ale isto sa blíži čas Vianoc a určite aj ty vypekáš na tento krásny sviatok sladké dobroty, rozhodla som sa, že pridám recept na vianočnú klasiku – úžasné a ihneď mäkké medovníčky. Recept je od FitnessGuru.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 100 g kokosového cukru (ja som použila trstinový)
  • 50 g kokosového oleja (alebo klasického masla)
  • 50 g medu
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku do perníka
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 vajcia
  • kôra z 1 citróna
  • vlašské orechy na ozdobu

Postup:

  1. V malom hrnci roztopíme kokosový olej s medom.
  2. Vo väčšej miske zmiešame špaldovú múku, cukor, kypriaci prášok, perníkové korenie, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Prilejeme roztopený olej s medom a vmiešame do cesta.
  4. Nakoniec pridáme 1 vajce a vypracujeme tuhšie nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, treba pridať trochu múky.
  5. Hotové cesto necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
  6. Po polhodine cesto vyberieme z chladničky a necháme ho chvíľu tak, nevaľkáme ho hneď, lebo by sa mohlo rozsýpať.
  7. Kuchynskú linku pomúčime a cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu, ideálne 0,5 cm hrubého a vykrajujeme z neho medovníčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  8. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a na vrch každého z nich položíme kúsok vlašského orecha.
  9. Medovníčky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 10 minút. Nemali by sa piecť dlho, aby neboli tvrdé.
  10. Hotové medovníčky skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Potvrdzujem, že hneď po pečení boli úžasné mäkké. Odporúčam robiť ich trošku hrubšie, viac vynikne chuť a budú veľmi mäkkučké.

Medovníčky
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.