Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou

Cestoviny sú cesta! Hľadala som znova recept na omáčku, ktorú by som použila na cestoviny a našla som! Na stránke Fitrecepty.sk som objavila ďalšiu skvelú omáčku na cestoviny a trochu som si recept prispôsobila podľa seba. Poďme sa pozrieť na recept na tieto skvelé cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g celozrnných cestovín
  • 400 g špenátového pretlaku (ja som použila 80 g čerstvého špenátu)
  • 250 g bryndze
  • 1 cibuľa
  • 500 ml mlieka
  • 5 trojuholníčkov taveného syra
  • 1-2 PL hladkej múky na zahustenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Postup:
  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  2. V hrnci opražíme na troche oleja cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista.
  3. Pridáme špenát (ak dávame čerstvý, necháme ho najprv namočený v horúcej vode, scedíme a rozmixujeme/pokrájame na drobno) a chvíľu orestujeme.
  4. Prilejeme mlieko a pridáme bryndzu spolu s taveným syrom, varíme, kým sa bryndza so syrom neroztopia.
  5. Osolíme, okoreníme a ak je omáčka riedna zahustíme ju trochou múky vymiešanej v mlieku.
  6. Na záver omáčku zmiešame s cestovinami a posypeme ich strúhaným syrom.

Bryndza a špenát je skvelá kombinácia a cestoviny do toho, úplná mňamka!

Celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.