Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom

Stará, ale dobrá klasika, ktorá u nás ide aj teraz. Toto jedlo je moja obrovská srdcovka. Keď nevieš, čo si vybrať v reštaurácií alebo čo si doma navariť – toto je tá správna voľba! Recept na zapekané kuracie prsia je taký domáci, pripravovali sme si ho už dávno a pripravujeme ho aj ja v mojej domácnosti.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g kuracích pŕs
  • pár plátkov šunky
  • 1 broskyňový kompót alebo čerstvé broskyne
  • 200 g plátkového syra
  • 4-5 trojuholníčkov taveného syra
  • horčica
  • kečup
  • 1 cibuľa
  • 1 PL hladkej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika – sladká

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, narežeme na plátky a naklepeme.
  2. Osolíme a okoreníme z oboch strán a posypeme mletou červenou paprikou.
  3. Mäsko opražíme na rozohriatej panvici s trochou oleja kým sa nezatiahne.
  4. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju v pekáči s trochou oleja.
  5. Na cibuľu uložíme mäso, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 15 minút.
  6. Pekáč vyberieme z rúry, mäso dáme na tanier a do výpeku pridáme tavený syr.
  7. Popučíme ho vidličkou, pridáme po 1 PL horčice a kečupu a rozmiešame.
  8. Keď sa syr rozpustí omáčku zahustíme podľa konzistencie trochou múky rozmiešanej vo vode.
  9. Omáčku ešte trochu povaríme a mäso vložíme naspäť do pekáča ku omáčke.
  10. Na mäso poukladáme šunku, kúsok broskyne a pokryjeme plátkami syra.
  11. Odokrytý pekáč ešte vložíme do rúry a mäso dopečieme, kým sa syr nerozpustí.

Mňam! Mäsko môžeš podávať s ryžou alebo s pečenými zemiakmi, poprípade so zemiakovými kroketkami.

Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply