Stará, ale dobrá klasika, ktorá u nás ide aj teraz. Toto jedlo je moja obrovská srdcovka. Keď nevieš, čo si vybrať v reštaurácií alebo čo si doma navariť – toto je tá správna voľba! Recept na zapekané kuracie prsia je taký domáci, pripravovali sme si ho už dávno a pripravujeme ho aj ja v mojej domácnosti.
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g kuracích pŕs
- pár plátkov šunky
- 1 broskyňový kompót alebo čerstvé broskyne
- 200 g plátkového syra
- 4-5 trojuholníčkov taveného syra
- horčica
- kečup
- 1 cibuľa
- 1 PL hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika – sladká
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, narežeme na plátky a naklepeme.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán a posypeme mletou červenou paprikou.
- Mäsko opražíme na rozohriatej panvici s trochou oleja kým sa nezatiahne.
- Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju v pekáči s trochou oleja.
- Na cibuľu uložíme mäso, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 15 minút.
- Pekáč vyberieme z rúry, mäso dáme na tanier a do výpeku pridáme tavený syr.
- Popučíme ho vidličkou, pridáme po 1 PL horčice a kečupu a rozmiešame.
- Keď sa syr rozpustí omáčku zahustíme podľa konzistencie trochou múky rozmiešanej vo vode.
- Omáčku ešte trochu povaríme a mäso vložíme naspäť do pekáča ku omáčke.
- Na mäso poukladáme šunku, kúsok broskyne a pokryjeme plátkami syra.
- Odokrytý pekáč ešte vložíme do rúry a mäso dopečieme, kým sa syr nerozpustí.
Mňam! Mäsko môžeš podávať s ryžou alebo s pečenými zemiakmi, poprípade so zemiakovými kroketkami.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.