Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Raňajky Recepty Sladké raňajky

Mliečna ryža

Na internete nájdeš kopu receptov na mliečnu ryžu, resp. ryžu v mlieku. Odporúčam vyskúšať práve túto doma robenú, kupované sú plné nepotrebných konzervantov a prísad, ktoré nepotrebujeme. Najlepšie je pokiaľ vlastníš hrniec s dvojitým dnom pre jednoduchšiu prípravu. Ak ho však nemáš, nič sa nedeje, dá sa to zvládnuť aj bez neho, len budeš musieť trochu viac miešať 🙂

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 pohár ryže
  • 1 pohár vody
  • 2 poháre mlieka
  • 2-3 PL cukru na dosladenie
  • kakao
  • mletá škorica
  • ovocie na ozdobu

Postup:

  1. Ryžu spolu s vodou dáme do hrnca, zakyrjeme pokrievkou a necháme variť. Najlepšie je použiť guľatozrnnú a nepremývať ju, keďže obsahuje dostatok škrobu na to, aby na záver vznikla skvelá kašovitá zmes.
  2. Keď ryža vpije vodu, zalejeme ju prvým pohárom mlieka a za stáleho miešania varíme, už bez pokrievky.
  3. Keď ryža vpije aj dávku mlieka prilejeme ďalší pohár a ďalej varíme. Nezabúdame stále miešať ak máme klasický hrniec, aby sa ryža na dne hrnca nepripálila.
  4. Na záver by mala byť ryža uvarená a zároveň krémová. Ak chceme riedšiu konzistenciu ešte prilejeme trochu mlieka a prevaríme.

Mliečnu ryžu servírujeme posypanú kakaom, škoricou poprípade osladíme salkom alebo doplniť ovocím. Mne táto sladká dobrota pripomína detstvo a patrí medzi moje obľúbené.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie:

  • cukrárske inšpirácie, klikni TU,
  • raňajkové inšpirácie, klikni TU.
Mliečna ryža

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.