Na internete nájdeš kopu receptov na mliečnu ryžu, resp. ryžu v mlieku. Odporúčam vyskúšať práve túto doma robenú, kupované sú plné nepotrebných konzervantov a prísad, ktoré nepotrebujeme. Najlepšie je pokiaľ vlastníš hrniec s dvojitým dnom pre jednoduchšiu prípravu. Ak ho však nemáš, nič sa nedeje, dá sa to zvládnuť aj bez neho, len budeš musieť trochu viac miešať 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 pohár ryže
- 1 pohár vody
- 2 poháre mlieka
- 2-3 PL cukru na dosladenie
- kakao
- mletá škorica
- ovocie na ozdobu
Postup:
- Ryžu spolu s vodou dáme do hrnca, zakyrjeme pokrievkou a necháme variť. Najlepšie je použiť guľatozrnnú a nepremývať ju, keďže obsahuje dostatok škrobu na to, aby na záver vznikla skvelá kašovitá zmes.
- Keď ryža vpije vodu, zalejeme ju prvým pohárom mlieka a za stáleho miešania varíme, už bez pokrievky.
- Keď ryža vpije aj dávku mlieka prilejeme ďalší pohár a ďalej varíme. Nezabúdame stále miešať ak máme klasický hrniec, aby sa ryža na dne hrnca nepripálila.
- Na záver by mala byť ryža uvarená a zároveň krémová. Ak chceme riedšiu konzistenciu ešte prilejeme trochu mlieka a prevaríme.
Mliečnu ryžu servírujeme posypanú kakaom, škoricou poprípade osladíme salkom alebo doplniť ovocím. Mne táto sladká dobrota pripomína detstvo a patrí medzi moje obľúbené.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
![](https://www.foodbytinka.sk/wp-content/uploads/2020/04/105.2-250x300.png)
![](https://www.foodbytinka.sk/wp-content/uploads/2020/04/105-1-225x300.jpg)