Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Jahodové tiramisu

Poslednú dobu si doma fičíme na jahodách! Každý víkend z nich pripravujem iný recept. Minulý víkend to bola neskutočná kakaová roláda, dnes to bolo toto skvelé jahodové tiramisu. Recept je vlastnou improvizáciou, keďže klasické tiramisu vie robiť asi každý doplnila som ho len o jahody a namiesto kávy som použila omáčku z jahodového džemu.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1-2 balíky podlhovastých piškót
  • 100 g jahodového džemu
  • trocha vody
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 5-6 kvapiek Flavdrops Toffee/vanilkovej esencie
  • 1 PL práškového cukru
  • 500 g jahôd
  • 2 PL kakaa

Postup:

  1. V miske zmiešame džem s trochou vody, aby sme získali redšiu konzistenciu.
  2. Jahody nakrájame na tenké plátky.
  3. Vo väčšej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha.
  4. Pridáme práškový cukor, tvaroh a dochucovadlo a došľaháme do tuha.
  5. Krém necháme v chladničke schladiť.
  6. Do tortovej formy alebo sklenenej misy ukladáme piškóty namočené v džemovej zmesi, potrieme ich krémom, na to uložíme plátky jahôd a posypeme kakaom.
  7. Postup ešte az zopakujeme.
  8. Tiramisu necháme v chladničke aspoň 2-3 hodinky, najlepšie však celú noc.

Nie je také, ako klasické tiramisu s kávovou príchuťou, ale aj tak je skvelé a jahody mu dodávajú ten správny šmrnc.

Jahodové tiramisu
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.