Čo ti napadne pri slove ˇpiškóty”? Mne jednoznačne ten najjednoduchší recept na sladkú nepečenú tortu so smotanou plnou ovocia. Už ako malá som túto tortu milovala a nedám na ňu dopustiť ani teraz. Na moje meniny sa mi nechcelo veľmi vypekať, ale chcela som pripraviť nejaký jednoduchší dezert. A tak z toho vzišla táto sladká piškótová torta. Na internete nájdeš mnoho inšpiratívnych receptov na túto tortu, ja som si vybrala náš domácky, ako sme ju pripravovali keď som bola malá.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1-2 balíky piškót
- 4 pochúťkové kyslé smotany
- 4 balíčky vanilkového cukru/práškového cukru
- salko/pikao/Flavdrops
- 1 šálka espressa
- ovocie (broskyne, banány, čučoriedky, …)
- kakao na posypanie
Postup:
- V mise zmiešame smotany s cukrom, môžeme pridať aj iné dochucovadlo ako napr. salko a podobne.
- Do okrúhlej tortovej formy na dno rozložíme piškóty hladkou stranou dole.
- Na piškóty rozotrieme 1/4 smotanovej zmesi.
- Nakrájané ovocie rozložíme na smotanovú vrstvu a prikryjeme ho piškótami namočenými v káve.
- Postup opakujeme kým neminieme všetky ingrediencie a poslednú vrstvu zakryjeme zostávajúcou smotanovou zmesou.
- Tortu posypeme preosiatym kakaom a dozdobíme ovocím.
- Necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.