Poslednú dobu som často pripravovala len kuracie mäso, chcelo to trochu zmenu. Bravčové u nás tiež celkom môžeme a čerstvé šampiňóny nám len zahrali do karát. Recept na bravčové karé na šampiňónoch som objavila na recepty.aktuality.sk.
Čo na to budeš potrebovať?
- 5-6 plátkov bravčového karé
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g šampiňónov
- vývar
- kyslá smotana/mlieko
- dijonská horčica
- hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Mäso naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme.
- Na každom plátku urobíme zárezy, aby sa pri pečení neskrúcali a rovnomerne prepiekli.
- V hlbšej panvici s rozpáleným olejom mäso prudko opečieme z oboch strán do zlatohneda.
- Mäso vyberieme na tanier a stíšime plameň.
- Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu na kocky, nasekaný cesnak a pečieme do sklovita.
- Pridáme umyté a nakrájané šampiňóny, trochu osmahneme, podlejeme vodou (150 ml) a zakryté dusíme do mäkka.
- Na zmäknutú zmes položíme mäso, podlejeme vývarom a dusíme cca 10 minút.
- Medzitým v miske pripravíme zátrepku z múky, smotany/mlieka a horčice.
- Keď je mäso mäkké znova ho vyberieme a omáčku zahustíme zátrepkou.
- Privedieme do varu a necháme spolu s mäsom prebublať.
- Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
Podávame s ryžou alebo tarhoňou. U nás malo toto jedlo veľký úspech, najmä skvelá omáčka, ktorej chuť zvýraznila predovšetkým horčica. Namiesto karé sa tiež dajú použiť kuracie prsia napríklad aj na spôsob soté.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.