Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Ananásové rezy

Ak neviete čo s načatou konzervou ananásu alebo máte doma super čerstvý ananás, vyskúšajte tieto ananásové rezy s čokoládovým krémom. Recept je znova jeden z mojich experimentov.

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus:
  • 4 vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 25 g zemiakového/kukuričného škrobu
  • 25 g masla
Ananásový krém:
  • 330 g ananásu
  • 2 ČL práškového cukru
  • 50 ml vody/šťavy z ananásového kompótu
  • 1-2 PL pudingového prášku
  • 250 g mascarpone
Čokoládový krém:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 40 g masla
  • 1 ČL práškového cukru
  • 250 g jemného tvarohu

Postup:

  1. Do väčšej misy pridáme vajcia a cukor a dáme do vodného kúpeľa.
  2. Zmes vajíčok a cukru šľaháme ručným mixérom, čím zmes začne naberať objem, bude nadýchaná a svetlá. Pri šľahaní nesmieme presiahnuť teplotu 45°C (keď do zmesi ponoríme prst, bude horúca), inak sa vajcia zrazia.
  3. Misu vyberieme z vodného kúpeľa a zmes prenesieme do misy robota, ktorým šľaháme tak dlho, kým zmes neochladne. Zmes je dobre vyšľahaná, keď padá z metly, vytvára tzv „mašľu“ a postupne splýva s hladinou zvyšného cesta.
  4. Do vychladnutej zmesi pridáme rozpustené maslo, na sekundu prešľaháme a ihneď robota vypneme.
  5. Do cesta na záver ručne a po častiach primiešame preosiatu múku so škrobom. Snažíme sa cesto čo najmenej miešať, ale pritom poriadne premiešať, aby nezostala žiadna múka na dne misy.
  6. Cesto nalejeme do pripravenej formy/plechu – dno vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymažeme maslom spolu s bokmi formy/plechu a vysypeme múkou.
  7. Korpus pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20-30 minút. Ak hnedne príliš rýchlo, prikryjeme ho alobalom alebo znížime teplotu na 160°C a pečieme, kým nie je hotové (môžeme doň pichnúť drevenú špajlu, ak sa na ňu cesto nelepí, je hotové).
  8. Korpus vytiahneme z rúry, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  9. Nad parou roztopíme čokoládu spolu s maslom a cukrom.
  10. V miske rozmiešame tvaroh a postupne doň primiešavame mierne vychladnutú roztopenú čokoládu a vymiešame hladký krém.
  11. V hrnci zohrejeme kúsky ananásu spolu so šťavou a cukrom.
  12. Ananás rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme pudingový prášok a vymiešame na hustú hmotu.
  13. Mascarpone rozmiešame a za stáleho miešania pridávame ananásovú zmes. Vymiešame hladký krém.
  14. Vychladnutý korpus rozrežeme pozdĺžne na polovicu a ešte raz na polovicu tak, aby nám vznikli 4 časti.
  15. Postupne vrstvíme korpus, čokoládový krém, korpus, ananásový krém až kým neminieme oba krémy a korpus. Na povrchu by nám mal zostať ananásový krém, ktorým potiahneme všetky strany koláča.
  16. Koláč môžeme dozdobiť trochou čokoládového krému, prípadne čokoládovými hoblinkami a kúskami ananásu.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.