Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Pomarančový cheesecake

Cheesecake MILUJEM! Je to jeden z dezertov, ktoré fakt môžem. Vyskúšala som pomarančový cheesecake, ktorého recept som si doslova vymyslela sama. Má niekoľko múch, ale aj tak je chuťovo výborný.

Čo na to budeš potrebovať?

Základ
  • 240 g maslových sušienok
  • 130 g masla

Postup:

  1. Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom.
  2. Sušienkový základ prenesieme na dno okrúhlej formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie.
  3. Základ roztlačíme na dne formy a dáme do chladničky.
Biela vrstva
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • kôra z jedného pomaranča
  • 5 kvapiek Flavdrops Toffee/vanilkovej esencie
  • 1-2 PL trstinového cukru
  • 8 g želatíny v prášku

Postup:

  1. V mise zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme nastrúhanú kôru z umytého pomaranča, dochucovadlo, cukor a vyšľaháme na hladký krém.
  2. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – ja som dala do misky 5-6 PL vody, kde som zamiešala želatínový prášok a nechala som 10 minút postáť.
  3. V miske nad parou rozpustíme želatínu a necháme rozpustiť.
  4. Do rozpustenej želatíny pridáme trochu krému a zamiešame, aby sa obe zmesi spojili a nakoniec zamiešame do zvyšku krému.
  5. Celý krém nanesieme na sušienkový základ a vrátime naspäť do chladničky.
Pomarančová vrstva
  • 2 pomaranče
  • 70 g pudingového prášku
  • 1 PL trstinového cukru
  • 150 ml vody
  • štipka škorice

Postup:

  1. Pomaranče ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca.
  2. Pridáme cukor a necháme na miernom ohni prevrieť.
  3. Následne ich rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
  4. Do šťavy pridáme škoricu a vrátime na plameň.
  5. V miske zmiešame pudingový prášok s vodou, prilejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme pomarančový puding, ktorý necháme vychladnúť.
  6. Puding prenesieme na cheesecake a celý koláč necháme v chladničke stuhnúť.
  7. Na záver dozdobíme podľa vlastného vkusu.

Tento recept je čistý experiment, preto ak sa rozhodneš ho upiecť dávaj pozor najmä pri bielej vrstve so želatínou 🙂 Inak si myslím, že to nie je najhoršie a chuťovo bol naozaj chutný.

Pomarančový cheesecake
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.