Dva recepty v jednom článku – nemohla som si dovoliť tieto dva šalátiky rozdeliť, pretože sú tak perfektné, že si ich budete chcieť pripraviť hneď oba naraz! Ja som ich pripravovala na svoju meninovú oslavu spolu s už známym citrónovým cheesecake-om a všetkým veľmi chutilo.
Parížsky šalát
Parižák je srdcovka snáď každého z nás a preto to bola jasná voľba pri výbere šalátov na oslavu. Ale, že bude chutiť ešte lepšie, ako parížsky šalát z obchodu? Tak to som teda nečakala. Recept som našla na stránke recepty.aktuality.sk.
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g jemnej salámy
- 1 malá plechovka hrášku
- 1 menšia cibuľa
- 3-4 PL majonézy
- 1 grécky jogurt
- 2 PL worchesterovej omáčky
- 1 PL cukru
- 2 PL dijonskej horčice
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Jemnú salámu nakrájame na pásiky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Do misky nastrúhame najemno cibuľu, pridáme jemnú salámu, hrášok bez nálevu a zamiešame spolu s majonézou a jogurtom.
- Pridáme cukor, horčicu a worchesterovú omáčku a dochutíme soľou a korením.
- Šalát necháme cez noc odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
Šalát z krabích tyčiniek
Recept na druhý šalátik mám od jednej šikovnice z našej rodiny (ďakujem Moni ❤) a chutí rovnako skvelo ako prvý parížsky šalát. Do tohto šalátu sa však pridávajú tzv. krabie tyčinky, ktoré celú chuť šalátu zvýraznia a obzvláštnia.
Čo na to budeš potrebovať?
- 250 g krabích tyčiniek
- 1 malá plechovka kukurice
- 1 menšia cibuľa
- 3 vajcia
- 2 PL horčice
- 3-4 PL majonézy
- 1 grécky jogurt
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Krabie tyčinky nakrájame na malé kocky a cibuľu na drobno.
- Vajíčka uvaríme na tvrdo.
- V miske zmiešame krabie tyčinky, cibuľu, kukuricu bez nálevu, horčicu, majonézu a jogurt.
- Poriadne premiešame, na záver pridáme nakrájané alebo cez pučítko pretlačené vajíčka a dochutíme soľou a korením.
- Šalát necháme cez noc odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.