Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Recepty

Jablková „štrúdľa“ s karamelovou polevou

Z Tasty som si vybrala ďalší recept. Pôvodne to bol recept na jablkové bochníčky, ale u nás z neho vznikla „štrúdľa“.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 lístkové cesto
  • 500 g jabĺk
  • 3 PL mletej škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 50 g masla
  • 1 šálka cukru
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 1 PL medu
  • 100 ml mlieka

Postup:

  1. Do misy nastrúhame ošúpané a umyté jablká.
  2. Pridáme škoricu, vanilkový cukor a poriadne premiemšame.
  3. Na lístkové cesto navrstvíme jablkovú zmes a cesto zrolujeme do tvaru štrúdle, ktorú prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vopred vyhriatej rúry na 180°C, kde ju pečieme približne 30 minút.
  5. V hrnci zmiešame maslo, cukor, vanilkový extrakt a med.
  6. Necháme rozpustiť, zalejeme mliekom a za stáleho miešania vytvoríme polevu.
  7. Hotovú štrúdlu polejeme karamelovou polevou.

Nie je to žiadny exkluzívny koláčik, ale nikoho neurazí. Sladké zaženie určite vďaka jablkám so škoricou a karamelovej poleve.

Jablková štrúdľa s karamelovou polevou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.