Tento rok sa nám na vianočné trhy nepodarí dostať a preto je skvelé, že si skvelý vianočný punč môžeme vychutnať aj v pohodlí domova. Je ľahký na prípravu a potrebujete k tomu len pár ingrediencií. Navyše, koreniny pri jeho príprave prevoňajú celý dom a kedykoľvek si ho pripravíte budete mať Vianoce okamžite. Inšpirovala som sa receptom od Popradske.sk, kde však do punču v recepte idú navyše rum, maliny a trstinový cukor – môžete vyskúšať aj túto verziu 🙂 Mne sa k punču veľmi hodí pomaranč a jablko, tak som ich použila namiesto malín a trstinový cukor som úplne vynechala, keďže víno bolo dostatočne sladké.
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 ml vody
- 1 hviezdička badiánu
- 1 celá škorica
- 5 klinčekov
- 2 vrecúška vianočného čaju
- 1 jablko
- 2 pomaranče
- 300 ml ríbezľového vína (napr. Ribessa od Villa Víno Rača)
- 1 PL medu
Postup:
- Vodu dáme do hrnca a spolu s badiánom, škoricou a klinčekmi povaríme asi 10 minút.
- Do hrnca s vodou pridáme vrecúška čaju a necháme vylúhovať asi 5 minút.
- Vrecúška vyberieme, pridáme na malé kocky nakrájané jablko, jeden pomaranč a prilejeme šťavu z druhého pomaranča.
- Do hrnca nalejeme víno a necháme ešte minútku prejsť na miernom ohni.
- Punč odstavíme z ohňa, dosladíme medom a podávame.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na nápoje, klikni TU.