vianočný punč
Alkoholické Nápoje Recepty

Vianočný punč

Tento rok sa nám na vianočné trhy nepodarí dostať a preto je skvelé, že si skvelý vianočný punč môžeme vychutnať aj v pohodlí domova. Je ľahký na prípravu a potrebujete k tomu len pár ingrediencií. Navyše, koreniny pri jeho príprave prevoňajú celý dom a kedykoľvek si ho pripravíte budete mať Vianoce okamžite. Inšpirovala som sa receptom od Popradske.sk, kde však do punču v recepte idú navyše rum, maliny a trstinový cukor – môžete vyskúšať aj túto verziu 🙂 Mne sa k punču veľmi hodí pomaranč a jablko, tak som ich použila namiesto malín a trstinový cukor som úplne vynechala, keďže víno bolo dostatočne sladké.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 ml vody
  • 1 hviezdička badiánu
  • 1 celá škorica
  • 5 klinčekov
  • 2 vrecúška vianočného čaju
  • 1 jablko
  • 2 pomaranče
  • 300 ml ríbezľového vína (napr. Ribessa od Villa Víno Rača)
  • 1 PL medu

Postup:

  1. Vodu dáme do hrnca a spolu s badiánom, škoricou a klinčekmi povaríme asi 10 minút.
  2. Do hrnca s vodou pridáme vrecúška čaju a necháme vylúhovať asi 5 minút.
  3. Vrecúška vyberieme, pridáme na malé kocky nakrájané jablko, jeden pomaranč a prilejeme šťavu z druhého pomaranča.
  4. Do hrnca nalejeme víno a necháme ešte minútku prejsť na miernom ohni.
  5. Punč odstavíme z ohňa, dosladíme medom a podávame.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na nápoje, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.