Konečne je tu jar a s ňou aj čas na ľahšiu stravu a šaláty zo zeleniny. Preto som trochu zaimprovizovala a dala som dokopy úplne jednoduchý zeleninový šalát a veľmi chutný. Vychladený a čerstvý chutí perfektne.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1/2 čínskej kapusty/srdiečok
- 1-2 uhorky
- 2-3 paradajky
- 1-2 PL majonézy light/bieleho jogurtu
- 1 PL dijonskej horčice
- 2 vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- strúhaný syr na posypanie
- bageta
Postup:
- Zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy.
- Pridáme majonézu a dijonskú horčicu.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Vajíčka uvarím natvrdo a keď vychladnú olúpeme ich.
- Šalát na tanieri posypeme nastrúhaným vajíčkom, syrom a podávame s opečenou bagetkou.
Nie je nič lepšie ako si sadnúť v krásny slnečný deň na terasu alebo balkón a vychutnať si tento šalát. Je svieži, krémový a chutný.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.