Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Recepty

Piškóta s lesným ovocím

Piškóta je veľmi obľúbená, keďže je jednoduchá na prípravu a dá sa jej recept dobre zapamätať. Vyšperkovala som ju navyše lesným ovocím a dvojfarebným cestom. Ovocie dodá piškóte sviežosť a celý koláč tak bude mať skvelú chuť.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 1 PL kakaa
  • 1/2 pohára teplej vody
  • drobné ovocie (maliny, čučoriedky)
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. V druhej miske si vymiešame žĺtky a cukrom do peny.
  3. Pridáme múku s kypriacim práškom a prilejeme trochu teplej vody.
  4. Do cesta opatrne primiešame vyšľahaný sneh a cesto rozdelíme na dve časti.
  5. Prvú časť necháme bielu, do druhej pridáme kakao a premiešame.
  6. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, nalejeme naň najprv biele cesto, potom kakaové a špajlou poprepájame, aby vznikol pekný vzor.
  7. Na cesto poukladáme maliny a čučoriedky a dáme piecť do rúry na 180°C približne 30 minút – sledujeme to drevenou špajlou a keď sa nám na ňu cesto nelepí.
  8. Hotový koláč ešte posypeme práškovým cukrom.

Tento recept je ozaj pre tých z vás, komu sa nechce veľmi vypekať. Príprava piškóty je jednoduchá, cesto stačí naliať na plech, pridať ovocie a upiecť. Výsledkom je takýto chutný koláčik vhodný či už ku kávičke alebo po obede ako dezert.

Piškóta s lesným ovocím
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.