Po prvom pokuse o upečenie chlebíka, ktorým bol banánový chlebík, som sa rozhodla vyskúšať ďalšiu variantu z ovocia – jablkový podľa receptu od CVIČTE.SK.
Čo na to budeš potrebovať?
- 450 g jabĺk (ak chceš mať viac jablkový kľudne daj 700 g)
- 50 g mandlí
- 50 g sušených hrozienok
- 250 g špaldovej celozrnnej múky (alebo hladkej)
- 50 g cukru
- 15 g kakaového prášku
- 1 ČL mletej škorice
- 1 kypriaci prášok
Postup:
- Jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Posypeme cukrom a necháme chvíľu odstáť (12 hodín podľa receptu, ja som to nechala len na pár minút).
- Škoricu, kakao a kypriaci prášok zmiešame s múkou, hrozienkami a mandľami (osobne som mandle vynechala).
- Sypkú zmes pridáme do jabĺk a vytvoríme cesto. Ak je veľmi tuhé môžeme pridať 3 PL jablkového džúsu alebo pomarančovej šťavy.
- Pripravené cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175°C asi jednu hodinu.
Aj napriek tomu, že do cesta nešlo ani jedno vajce chlebík držal pekne pokope a chuťovo je výborný. Oproti banánovému chlebíku je trochu hutnejší a pevnejší. Môžete ho podávať na raňajky alebo ho použiť namiesto piškót do netradičného tiramisu.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie raňajkové inšpirácie, klikni TU.