Raňajky Recepty Sladké raňajky

Jablkový chlebík

Po prvom pokuse o upečenie chlebíka, ktorým bol banánový chlebík, som sa rozhodla vyskúšať ďalšiu variantu z ovocia – jablkový podľa receptu od CVIČTE.SK.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 450 g jabĺk (ak chceš mať viac jablkový kľudne daj 700 g)
  • 50 g mandlí
  • 50 g sušených hrozienok
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky (alebo hladkej)
  • 50 g cukru
  • 15 g kakaového prášku
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 kypriaci prášok

Postup:

  1. Jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Posypeme cukrom a necháme chvíľu odstáť (12 hodín podľa receptu, ja som to nechala len na pár minút).
  3. Škoricu, kakao a kypriaci prášok zmiešame s múkou, hrozienkami a mandľami (osobne som mandle vynechala).
  4. Sypkú zmes pridáme do jabĺk a vytvoríme cesto. Ak je veľmi tuhé môžeme pridať 3 PL jablkového džúsu alebo pomarančovej šťavy.
  5. Pripravené cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175°C asi jednu hodinu.

Aj napriek tomu, že do cesta nešlo ani jedno vajce chlebík držal pekne pokope a chuťovo je výborný. Oproti banánovému chlebíku je trochu hutnejší a pevnejší. Môžete ho podávať na raňajky alebo ho použiť namiesto piškót do netradičného tiramisu.

Jablkový chlebík
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie raňajkové inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.