Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Šťavnaté Hellmann´s rezne a Ne – Coleslaw šalát

Klasické rezne robí každý, ale Hellmann´s rezne? Neviem, či to poznáš aj ty, ale ja som si ich veľmi obľúbila, pretože sú úplne iné. Šťavnaté a plné skvelej chuti cesnaku. Nepoužijeme klasický trojobal, ale základ tvorí tatarská omáčka. A prílohu, ktorú som si k nim vybrala je Ne Coleslaw šalát od Dianky z jej appky Mňam (pre Android TU, pre IOS TU).

Čo na to budeš potrebovať?

Hellmann´s rezne
  • 500 g kuracích pŕs
  • 3-4 PL tatarskej omáčky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • hladká múka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika – sladká

Postup:

  1. Mäso umyjeme, narežeme na plátky a trochu vyklepeme.
  2. Osolíme, okoreníme z každej strany a posypeme mletou paprikou.
  3. V mise zmiešame tatarskú omáčku s pretlačeným cesnakom, pridáme plátky mäsa a necháme v chladničke aspoň polhodinu oddychovať.
  4. Namarinované mäso obalíme v múke a hneď vyprážame na rozohriatej panvici s olejom. Pri otáčaní rezňov dávame pozor, aby sa obal netrhal, preto ho radšej otočíme na viackrát a opatrne.
NeColeslaw šalát
  • 1/2 menšej čínskej kapusty
  • 1 mrkva
  • 1-2 PL tatarskej omáčky light
  • 2 PL nízkotučného bieleho jogurtu
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • himalájska soľ
  • mleté farebné korenie

Postup:

  1. Čínsku kapustu nakrájame na tenšie prúžky, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Vo väčšej mise všetko premiešame spolu s jogurtom, tatarskou omáčkou, horčicou, soľou a korením. Môžeme pridať 2-3 PL studenej vody.

Šalátik môžeme podávať okrem rezňov napríklad aj s kuracími stripsami, fašírkami, hovädzím burgrom alebo s opečenou rybou.

Šťavnaté Hellmann´s rezne s NeColeslaw šalátom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.