Klasické rezne robí každý, ale Hellmann´s rezne? Neviem, či to poznáš aj ty, ale ja som si ich veľmi obľúbila, pretože sú úplne iné. Šťavnaté a plné skvelej chuti cesnaku. Nepoužijeme klasický trojobal, ale základ tvorí tatarská omáčka. A prílohu, ktorú som si k nim vybrala je Ne Coleslaw šalát od Dianky z jej appky Mňam (pre Android TU, pre IOS TU).
Čo na to budeš potrebovať?
Hellmann´s rezne
- 500 g kuracích pŕs
- 3-4 PL tatarskej omáčky
- 2-3 strúčiky cesnaku
- hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika – sladká
Postup:
- Mäso umyjeme, narežeme na plátky a trochu vyklepeme.
- Osolíme, okoreníme z každej strany a posypeme mletou paprikou.
- V mise zmiešame tatarskú omáčku s pretlačeným cesnakom, pridáme plátky mäsa a necháme v chladničke aspoň polhodinu oddychovať.
- Namarinované mäso obalíme v múke a hneď vyprážame na rozohriatej panvici s olejom. Pri otáčaní rezňov dávame pozor, aby sa obal netrhal, preto ho radšej otočíme na viackrát a opatrne.
NeColeslaw šalát
- 1/2 menšej čínskej kapusty
- 1 mrkva
- 1-2 PL tatarskej omáčky light
- 2 PL nízkotučného bieleho jogurtu
- 1 ČL dijonskej horčice
- himalájska soľ
- mleté farebné korenie
Postup:
- Čínsku kapustu nakrájame na tenšie prúžky, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Vo väčšej mise všetko premiešame spolu s jogurtom, tatarskou omáčkou, horčicou, soľou a korením. Môžeme pridať 2-3 PL studenej vody.
Šalátik môžeme podávať okrem rezňov napríklad aj s kuracími stripsami, fašírkami, hovädzím burgrom alebo s opečenou rybou.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.