Na blogu už nájdeš niekoľko receptov na rôzne cestá pre pizzu – skúšala som už špaldové a karfiólové a narazila som tiež na cuketové, ktoré si predstavíme v dnešnom recepte. Našla som ho na stránke Fitrecepty.sk ako aj mnoho ďalších receptov, ktoré som už vyskúšala. Cuketová pizza je jednoduchá, veľmi chutná, avšak treba dávať pozor na použitý papier na pečenie, keďže od každého sa pizza dobre odlepí. Autorka originálneho receptu spomína, že má dobré skúsenosti s papierom na pečenie z Lidlu, môžno ti to pomôže pri príprave tohto receptu.
Čo na to budeš potrebovať? (dvojitá dávka)
- 4 menšie cukety
- 2 vajcia
- 160 g strúhaného syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
- Cuketu ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a posolíme. Necháme 10 minút odstáť.
- Cuketu prenesieme do kuchynskej utierky a vyžmýkame z nej čo najviac vody.
- Zmiešame ju s vajíčkami, korením, soľou, strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom.
- Hotové cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút na 190°C (kým nebude na povrchu zlatistá).
- Pizza cesto vyberieme z rúry, poukladáme naň ingrediencie podľa vlastnej chuti a dáme zapiecť ešte na 10 minút.
Ja som pripravila šampiňónovú pizzu (paradajkový základ, saláma, šampiňóny, mozzarella, strúhaný syr) a gazdovskú pizzu (paradajkový základ, anglická slanina, cibuľa, bryndza, strúhaný syr). Cesto chutí výborne, avšak je trochu mäkšie preto je treba dávať pozor pri oddeľovaní pizze z papiera na pečenie, prípadne jesť pizzu príborom.
Video postup nájdeš v highlights “Video recepty” na instagrame Food By Tinka 🙂
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.