Segedínsky guláš je úplná klasika – vždy to bolo jedlo, ktoré som zbožňovala. Tento recept je trochu zdravšia varianta tohoto skvelého jedla a objavila som o vďaka Ivane Maheľovej (Eľkovej), ktorá tvorí zdravé jedálničky. Ak sa chceš naučiť zdravšie stravovať určite odporúčam jej stránku jedalnicky.sk, kde nájdete hneď niekoľko zdravých receptov.
Čo na to budeš potrebovať?
- 180-200 g kyslej kapusty
- 180 g kyslej smotany 10%
- 100 ml mlieka
- 1 ČL špaldovej celozrnnej múky
- 250 g kuracích pŕs
- 250-300 g varených zemiakov
- soľ
- mletá červená paprika – sladká
Postup:
- Kapustu orestujeme na troche oleja.
- Prilejeme kúsok vody a podusíme, podľa toho, či chceme chrumkavú alebo mäkkú.
- Medzitým rozmiešame smotanu, mlieko, múku, červenú papriku a soľ podľa chuti.
- Na panvici orestujeme na troche oleja nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme.
- Keď je kapusta hotová, primiešame do nej smotanovú zmes, necháme prevrieť a ochutíme podľa potreby.
Hotovo! Segedín môžeme podávať pre zdravšiu variantu s varenými zemiakmi.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.