Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Fit segedínsky guláš

Segedínsky guláš je úplná klasika – vždy to bolo jedlo, ktoré som zbožňovala. Tento recept je trochu zdravšia varianta tohoto skvelého jedla a objavila som o vďaka Ivane Maheľovej (Eľkovej), ktorá tvorí zdravé jedálničky. Ak sa chceš naučiť zdravšie stravovať určite odporúčam jej stránku jedalnicky.sk, kde nájdete hneď niekoľko zdravých receptov.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 180-200 g kyslej kapusty
  • 180 g kyslej smotany 10%
  • 100 ml mlieka
  • 1 ČL špaldovej celozrnnej múky
  • 250 g kuracích pŕs
  • 250-300 g varených zemiakov
  • soľ
  • mletá červená paprika – sladká

Postup:

  1. Kapustu orestujeme na troche oleja.
  2. Prilejeme kúsok vody a podusíme, podľa toho, či chceme chrumkavú alebo mäkkú.
  3. Medzitým rozmiešame smotanu, mlieko, múku, červenú papriku a soľ podľa chuti.
  4. Na panvici orestujeme na troche oleja nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme.
  5. Keď je kapusta hotová, primiešame do nej smotanovú zmes, necháme prevrieť a ochutíme podľa potreby.

Hotovo! Segedín môžeme podávať pre zdravšiu variantu s varenými zemiakmi.

Fit segedín
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.