Karfiolová pizza
Pizza, ktorej základ je karfiol bola kedysi môj postrach. Prvý pokus o ňu nedopadol najlepšie a tak som sa rozhodla o repete, ale podľa iného receptu. Musím sa priznať, že to bolo to najlepšie, čo som mohla urobiť. Recept je podľa autorky Fitreceptov, odkiaľ mám vyskúšaných už niekoľko receptov, s ktorými sa s tebou čoskoro podelím. Poďme sa ale najprv pozrieť na karfiolovú pizzu 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
- 1/2 väčšieho karfiolu alebo 1 menší
- 100 g strúhaného tvrdého syra
- 2 vajcia
- 1 a 1/2 ČL sušeného oregána
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame nadrobno, aby v ceste neboli veľké kúsky karfiolu.
- Pridáme vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a všetko zamiešame na hustú masu. Cesto sa môže trochu rozpadávať, ale počas pečenia sa vďaka syru pekne scelí.
- Cesto prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do tvaru kruhu.
- Plech s cestom dáme do rúry na 15-20 minút do vopred vyhriatej rúry na 210°C.
- Keď je cesto na povrchu mierne zlatisté vyberieme ho z rúry a poukladáme naň prísady podľa vlastnej chuti
- ako základ odporúčam použiť zmiešaný paradajkový pretlak s oreganom a strúčikom cesnaku, ale kľudne môžete použiť len obyčajný kečup s oreganom
- z ostatných prísad odporúčam prosciutto, kukuricu a mozzarellu
- Pizzu dáme ešte do rúry zapiecť aj s ostatnými ingredienciami, kým sa syr na povrchu nerozpustí a nezapečie do zlatista.
Karfiolové cesto je naozaj veľmi chutné, miestami mi to chutilo viac, ako klasická pizza. Určite sa oplatí vyskúšaj aj takýto netradičný recept.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy a večere, klikni TU.
Leave a Reply