Karfiolová pizza

Pizza, ktorej základ je karfiol bola kedysi môj postrach. Prvý pokus o ňu nedopadol najlepšie a tak som sa rozhodla o repete, ale podľa iného receptu. Musím sa priznať, že to bolo to najlepšie, čo som mohla urobiť. Recept je podľa autorky Fitreceptov, odkiaľ mám vyskúšaných už niekoľko receptov, s ktorými sa s tebou čoskoro podelím. Poďme sa ale najprv pozrieť na karfiolovú pizzu 🙂

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1/2 väčšieho karfiolu alebo 1 menší
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 2 vajcia
  • 1 a 1/2 ČL sušeného oregána
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame nadrobno, aby v ceste neboli veľké kúsky karfiolu.
  2. Pridáme vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a všetko zamiešame na hustú masu. Cesto sa môže trochu rozpadávať, ale počas pečenia sa vďaka syru pekne scelí.
  3. Cesto prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do tvaru kruhu.
  4. Plech s cestom dáme do rúry na 15-20 minút do vopred vyhriatej rúry na 210°C.
  5. Keď je cesto na povrchu mierne zlatisté vyberieme ho z rúry a poukladáme naň prísady podľa vlastnej chuti
    1. ako základ odporúčam použiť zmiešaný paradajkový pretlak s oreganom a strúčikom cesnaku, ale kľudne môžete použiť len obyčajný kečup s oreganom
    2. z ostatných prísad odporúčam prosciutto, kukuricu a mozzarellu
  6. Pizzu dáme ešte do rúry zapiecť aj s ostatnými ingredienciami, kým sa syr na povrchu nerozpustí a nezapečie do zlatista.

Karfiolové cesto je naozaj veľmi chutné, miestami mi to chutilo viac, ako klasická pizza. Určite sa oplatí vyskúšaj aj takýto netradičný recept.

Karfiólová pizza
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy a večere, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply