Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Zapekané mleté mäso s hranolkami

Toto jedlo mi pripomína lasagne. Mleté mäso a omáčka z neho je naozaj skvelá aj s hranolkami. Celá zmes zapečená v rúre chutí ešte lepšie! Recept je od kuchyne Lidla.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL paradajkového pretlaku/kečupu
  • 200 ml suchého červeného vína/vývaru
  • 125 g neúdeného syra
  • hrsť čiernych olív (ja som vynechala)
  • 700 g zemiakov

Postup:

  1. Na rozpálenej panvici s väčším množstvom oleja orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak.
  2. Z vetvičky rozmarínu otrháme lístky, nakrájame na menšie časti a pridáme na panvicu.
  3. Pridáme mleté mäso, ktoré rozdrobíme na menšie kúsky.
  4. Okoreníme, osolíme a keď je mäso opečené pridáme 2 PL paradajkového pretlaku.
  5. Dobre premiešame a restujeme asi 2 minúty.
  6. Podlejeme suchým červeným vínom a na miernom plameni dusíme.
  7. Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré opečieme na panvici do zlatista.
  8. Na dno zapekacej misy rozložíme polovicu hranolčekov, na ktoré rozprestrieme mäsovú zmes.
  9. Na ňu rovnomerne rozložíme na kocky nakrájaný syr a prikryjeme druhou časťou zemiakov tak, aby bolo vidno aj kocky syra aj mäso.
  10. Osolíme a pridáme olivy alebo postrúhame syrom.
  11. Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre na 210°C asi 10-15 minút, kým sa syr nerozpustí a nezapečie.

Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

Zapekané mleté mäso s hranolkami
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.