Toto jedlo mi pripomína lasagne. Mleté mäso a omáčka z neho je naozaj skvelá aj s hranolkami. Celá zmes zapečená v rúre chutí ešte lepšie! Recept je od kuchyne Lidla.
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 vetvička rozmarínu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL paradajkového pretlaku/kečupu
- 200 ml suchého červeného vína/vývaru
- 125 g neúdeného syra
- hrsť čiernych olív (ja som vynechala)
- 700 g zemiakov
Postup:
- Na rozpálenej panvici s väčším množstvom oleja orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak.
- Z vetvičky rozmarínu otrháme lístky, nakrájame na menšie časti a pridáme na panvicu.
- Pridáme mleté mäso, ktoré rozdrobíme na menšie kúsky.
- Okoreníme, osolíme a keď je mäso opečené pridáme 2 PL paradajkového pretlaku.
- Dobre premiešame a restujeme asi 2 minúty.
- Podlejeme suchým červeným vínom a na miernom plameni dusíme.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré opečieme na panvici do zlatista.
- Na dno zapekacej misy rozložíme polovicu hranolčekov, na ktoré rozprestrieme mäsovú zmes.
- Na ňu rovnomerne rozložíme na kocky nakrájaný syr a prikryjeme druhou časťou zemiakov tak, aby bolo vidno aj kocky syra aj mäso.
- Osolíme a pridáme olivy alebo postrúhame syrom.
- Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre na 210°C asi 10-15 minút, kým sa syr nerozpustí a nezapečie.
Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.