Batáty, resp. sladké zemiaky som nikdy predtým nepripravovala, ale veľmi som ich chcela vyskúšať. Vďaka knihe z kuchyne Lidla som objavila recept na batátový prívarok, ale príde mi to skôr ako pyré. K tomu ešte mäsko v podobe rezňa a zeleninový šalát.
Čo na to budeš potrebovať?
Batátové pyré
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL kari korenia
- 2 väčšie batáty
- 300-500 ml vývaru
- 50 g masla
- soľ
Postup:
- Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme ich v hrnci na troche rozpáleného oleja.
- Pridáme trochu kari korenia a ošúpané, umyté a na kocky nakrájané batáty a chvíľu orestujeme.
- Zalejeme vývarom a necháme variť kým batáty nezmäknú.
- Vodu z hrnca zlejeme, ku batátom pridáme maslo a necháme roztopiť.
- Batáty popučíme, poprípade dochutíme soľou.
Syrový rezeň
- 500 g kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 4 PL múky
- strúhanka
- 100 g tvrdého syra
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na plátky.
- Mäso jemne naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme.
- Do jednej misky nasypeme trochu múky, v druhej vyšľaháme vajíčka a v tretej zmiešame strúhanku s nastrúhaným syrom.
- Mäso obalíme klasicky v trojobale (najprv v múke, potom vo vajíčkach a následne v strúhanke so syrom) a opekáme na panvici z oboch strán do zlatista.
Rýchlovka, rezne v trochu inom prevedení ako obvykle. Ak chceš trochu zdravšie rezne, stačí ich dať na plech vystlaný papierom na pečenie a dať upiecť do rúry.
Čo sa týka batátového pyré je ozaj veľmi chutné, iné ako klasická zemiaková kaša.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.