Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Špenátové halušky

Klasické halušky s bryndzou som tu už pridávala. Okrem bryndze či kapusty sa halušky dajú pripraviť aj inak – so špenátom! A to rovno v ceste na halušky. Recept som našla znova u Dianky v jej appke Mňam (pre Android TU, pre IOS TU).

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 zemiak (150 g)
  • 1 vajce
  • 50 g špenátu
  • 130 g hladkej špaldovej múky
  • 1/2 ČL himalájskej soli
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej (v spreji)
  • rastlinné mlieko
  • 50 g nivy/1 PL špenátového pesta alebo pesto z medvedieho cesnaku
  • 1/2 balenia mozzarelly
  • 1 PL ricotty
  • pár plátkov šunky

Postup:

  1. Do mixéra vložíme nakrájaný zemiak, cesnak, špenát, soľ, korenie a spolu zmixujeme.
  2. Zmes premiestnime do väčšej misy, pridáme vajce a zľahka premiešame.
  3. Dosypeme múku a vypracujeme cesto.
  4. Do vriacej vody pretlačíme cez haluškovač cesto. Halušky počas toho premiešame, aby sa nezlepili a necháme ich prejsť varom.
  5. Keď halušky vyplávajú na povrch približne po 2-3 minútach ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a postriekame olivovým olejom.
  6. Do panvice nalejeme trochu mlieka tak, aby zakrývalo dno.
  7. Pridáme uvarené halušky, kúsky mozzarelly a pomaly za stáleho miešania varíme, kým sa mozzarella neroztopí a omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
  8. Na záver môžeme pridať domáce pesto alebo nadrobenú nivu a premiešame. Ja som ešte pridala na kocky nakrájanú a opečenú kuraciu šunku.
  9. Podávame s plátkami syrov alebo s lyžicou ricotty.

Špenát v kombinácií s nivou je skvelý výmysel a v prípade halušiek ide o ešte lepšiu chuť. Špenátové halušky ťa chytia za srdce už po prvom súste.

Špenátové halušky
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.