Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Kinder mliečny rez

Recept na kakaovú roládu zožal veľký úspech a do tretice som sa rozhodla využiť korpus na ďalší dezert. Po kakaovej roláde s jahodami či banánom prichádza na rad môj výmysel – kinder mliečny rez! Recept na korpus mám samozrejme od Klaudie.

Čo na to budeš potrebovať?

Korpus (ingrediencie pre 2 korpusy na menšom plechu 26×20)
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 4 ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli

Postup:

  1. 2 žĺtka vymiešame s 50 g práškového cukru.
  2. Pridáme 1 PL preosiateho kakaa, 2 ČL kypriaceho prášku a premiešame.
  3. V druhej miske vyšľaháme 2 bielka so štipkou soli na tuhý sneh.
  4. Hotový sneh postupne pridávame do žĺtkovo-kakaovej zmesi a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme predtým potreli trochou masla.
  6. Korpus prudko upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 5-6 minút.
  7. Hotový korpus necháme vychladnúť. Predtým z neho stiahneme papier na pečenie.
  8. Tak isto pripravíme aj druhý korpus.
Salkový krém
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 tuby jasenky/salka

Postup:

  1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
  2. Pridáme mascarpone a počas miešania pridávame jasenku (salko v tube) podľa sladkosti krému.
  3. Hotový krém dáme do chladničky.
Kinder mliečny rez
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie

Postup:

  1. Prvý korpus uložíme na podnos, nanesieme naň celý krém a prikryjeme druhým korpusom.
  2. Na vrch koláča rovnomerne rozotrieme čokoládovú polevu, ktorý sme pripravili tak, že sme nalámali kúsky čokolády do misky, zaliali sme teplou smotanou, nechali chvíľu postáť a nakoniec rozmiešali na hladkú polevu.
  3. Koláč necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu.

Kinder mliečny rez, navyše bez múky dopadol skvelo! Tu môžeš vidieť, že recept na korpus môžeš využiť vo viacerých prípadoch a vytvoriť z neho celkom fajn dezert.

Kinder mliečny rez
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.