Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Francúzske zemiaky

Jedlo, ktoré už určite veľmi dobre poznáš. Recept na tieto francúzske zemiaky som objavila u Dianky v jej appke Mňam (pre Android TU, pre IOS TU).

Čo na to budeš potrebovať?

  • 5 uvarených zemiakov v šupke
  • 150 g Schwarzwaldskej šunky/prosciutta/parmskej šunky
  • 4 vajcia + 2 uvarené na tvrdo
  • 200 ml mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL himalájskej soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL horčice
  • sriracha alebo iné chilli
  • oregano
  • tymián
  • strúhaný syr

Postup:

  1. Zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na pol centimetrové plátky.
  2. Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom a zemiaky poukladáme dokola cez seba tak, aby medzi nimi boli medzery.
  3. Na vrch poukladáme plátky šunky (ja som pridala aj na tvrdo uvarené vajíčka pretlačené cez pučítko).
  4. Zalejeme pripravenou zálievkou z vymiešaných vajec spolu s mliekom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením, horčicou, chilli podľa chuti a oregana.
  5. Nakoniec posypeme tymiánom (a nastrúhaným syrom) a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C kým zemiaky nechytia zlatavú farbu, približne 30 minút.

Zemiaky môžeš podávať buď so zeleninovým šalátom alebo dressingom, ktorý máš rad/a.

Francúzske zemiaky
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.