Ostatné Raňajky Recepty Sladké raňajky

Slivková nutella

Chlebík s nutellou bol pre mňa na raňajky, keď som bola malá, skvelá voľba. Keď som mala chuť na sladké tak isto som si dopriala pár lyžičiek nutelly len tak, bez pečiva a rovno z fľaše. Čím som staršia, tým nutellu menej vyhľadávam, ale na túto slivkovú som sa chystala už dlhšie. Teraz, počas obdobia, kedy sa slivkám darí, som si pár odložila práve na slivkovú nutellu.

Čo na to budeš potrebovať? (na cca 200 ml fľašu)

  • 250-300 g čerstvých sliviek
  • 60 g trstinového cukru
  • 1 PL kakaa
  • 30 g horkej čokolády
  • štipka škorice

Postup:

  1. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a rozpolíme (alebo nakrájame na menšie kúsky) a dáme spolu s cukrom do hrnca.
  2. Na miernom ohni slivky chvíľu povaríme, kým sa celé nerozvaria (vodu pridávať netreba, slivky pustia dostatok šťavy).
  3. Rozvarené slivky rozmixujeme ponorným mixérom a zmes prepasírujeme cez sitko.
  4. Prepasírovanú zmes vrátime do hrnca a pridáme kúsky čokolády.
  5. Keď sa čokoláda roztopí, pridáme kakao a škoricu a ešte chvíľu povaríme.
  6. Nutellu nalejeme do zaváraninovej fľaše, dobre uzavrieme a prevrátime dnom hore. Ak robíme nutellu vo väčšej dávke a chceme aby dlhšie vydržala, môžeme ju zasterilizovať v hrnci s vodou.
  7. Nutellu prikryjeme utierkou a necháme stáť hore dnom do druhého dňa.

U mňa nutella vydržala pár dní, pripravila som s ňou skvelé palacinky a hneď padla celá dávka. Je to niečo pre mňa nové, no za to mi to úplne dokáže vynahradiť klasickú nutellu, navyše presne viem, z čoho je zložená narozdiel od tej z obchodov.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a  😉

Ak hľadáš ďalšie zaujímavé recepty, klikni TU.

Stiahni si recept do počítača, môžeš si ho vytlačiť a pripnúť na chladničku alebo založiť do svojho receptára:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.