Horúca čokoláda so štipkou škorice

Jesenné dni si priam pýtajú horúci nápoj, ktorý nie len zohreje telo, ale aj poteší dušu či žalúdok. Ja ako milovníčka všetkého sladkého, ktoré na svete existuje som si nemohla odpustiť vyskúšať tento nápoj. Hoci je horúca čokoláda veľmi sladká, zaručene poteší každého, kto si sladké nedokáže odpustiť. Navyše pod dekou a pri dobrom filme či skvelej knihe chutí ešte lepšie.

Čo na to budeš potrebovať? (na 1 šálku)

  • 6-8 malých kociek čokolády (horkej, prípadne na varenie)
  • 250 ml mlieka
  • 1 PL holandského kakaa
  • 1/2 ČL škorice
  • 1/2 ČL trstinového cukru s karamelovou príchuťou

Postup:

  1. V malom hrnci roztopíme čokoládu.
  2. Po kúskoch prilievame mlieko a metličkou zmiešavame spolu s čokoládou, kým nevznikne čokoládové mlieko.
  3. Pridáme kakao, cukor a škoricu a za občasného miešania necháme všetky ingrediencie roztopiť.
  4. Nápoj prelejeme do hrnčeka, môžeme posypať trochou škorice prípadne ozdobiť šľahačkou a trochou kakaa.

Veeeeľmi sladký a sýty nápoj ako stvorený pre čokoholikov!

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na nápoje, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply