Škoricové osie hniezda s mascarpone polevou

Toto je podľa mňa sen každého! Neexistuje snáď nikto, kto by nemiloval osie hniezda s poriadnou dávkou škorice. Tasty priniesli verziu tejto dobroty spolu s mascarpone krémom, ktorú som ihneď musela vyskúšať.

Čo na to budeš potrebovať?

Osie hniezda
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 600 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • trstinový cukor
  • mletá škorica

Postup:

  1. Mlieko spolu so 100 g roztopeného masla, cukrom a droždím zamiešame a necháme odstáť 1-2 minúty.
  2. Pridáme 500 g múky a vymiešame vláčne cesto.
  3. Cesto zakryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
  4. Potom doň zamiešame zvyšných 100 g múky, kypriaci prášok a štipku soli.
  5. Cesto na pracovnej doske rukami vypracujeme a rozdelíme ho na 2 časti.
  6. Prvú časť vyvaľkáme na tvar obdĺžnika a rovnomerne naň nanesieme 50 g masla, posypeme trstinovým cukrom a škoricou tak, aby nimi bolo pokryté celé cesto. Ak sa ti zdá množstvo málo, kľudne daj viac pre intenzívnejšiu chuť.
  7. Cesto zrolujeme a nakrájame na kolieska cca 3 cm hrubé.
  8. Osie hniezda prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme ich potravinárskou fóliou alebo čistou utierkou, kým pripravíme tak isto druhú časť cesta.
  9. Osie hniezda pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 25-30 minút.
Mascarpone poleva
  • 250 g mascarpone
  • práškový cukor (podľa chuti)
  • 2 PL mlieka
  • 2 kvapky Flavdrops (príchuť Toffee flavour)/vanilkovej esencie

Postup:

  1. Mascarpone spolu s mliekom a cukrom vymiešame na krém.
  2. Pridáme na ochutenie vanilkovú esenciu. Ja som použila ochucovadlo Flavdrops od MyProtein-u s príchuťou Toffee flavour.
  3. Polevu poriadne premiešame a dáme do chladničky.

Osie hniezda podávame poliate mascarpone polevou. Doslova nebíčko v puse!

Škoricové osie hniezda s mascarpone polevou
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Zdieľaj tento článok:

Leave a Reply