Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Recepty

Punčové rezy bez zbytočného cukru

Mám pocit, že na tento recept som čakala celý život! Punčové rezy na zdravý spôsob? Áno, dá sa to a neuveríš, kým ich neochutnáš! Vďaka FitnessGuru si môžeš dopriať punčák bez zbytočného cukru a budeš ho milovať od prvého zakusnutia.

Čo na to budeš potrebovať?

Cesto
  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 150 g trstinového cukru
  • 9 vajec

Postup:

  1. Žĺtka oddelíme od bielok.
  2. Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh.
  3. Vedľa v miske jemne rozšľaháme žĺtka, vylejeme do snehu a zľahka ručne vymiešame (smer miešania je stále rovnaký, aby sa sneh nerozbil a korpus nebol tuhý a nízky).
  4. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu špaldovú múku.
  5. Hotové cesto vylejeme do štvorcovej formy (27×27) vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150°C približne 30-35 minút.
  6. Po upečení korpus necháme úplne vychladnúť.
Malinový sirup
  • 150 g mrazených malín
  • 125 ml vlažnej vody
  • 75 ml rumu

Postup:

  1. Maliny necháme mierne rozmraziť, aby pustili šťavu.
  2. Rozmixujeme ich spolu s vodou a rumom.
Čokoládová poleva
  • 125 nasekanej kvalitnej horkej čokolády (ja som použila bielu spolu s ružovým farbivom a horkú na vzorovanie)
  • 125 kokosovej smotany (alebo obyčajnej smotany na šľahanie)

Postup:

  1. Čokoládu dáme do misky a smotanu zohrejeme v malom hrnci nad plameňom tak, aby len po bokoch začala mierne bublinkovať, nemala by vrieť.
  2. Smotanu vylejeme na čokoládu a necháme 3 minúty odpočívať.
  3. Ručne vymiešame do hladkej lesklej polevy.
Punčové rezy
  • džem na potretie plátov

Postup:

  1. Upečený plát rozrežeme tak, aby vznikli 3 pláty a boky orežeme, aby boli rovnomerné.
  2. Spodný plát potrieme džemom a uložíme na podnos,
  3. Ďalší plát celý namočíme do sirupu a z každej strany necháme pár minút postáť, aby do seba nasiakol sirup. Môžeme ho tiež poprepichovať vidličkou.
  4. Nasiaknutý plát uložíme na spodnú časť.
  5. Posledný plát potrieme džemom a natretou stranou položíme na koláč.
  6. Punčák zaťažíme napr. balením múky, aby sa vrstvy spojili a dáme do chladničky aspoň na noc.
  7. Na druhý deň ho prevrátime na druhú stranu a polevu nalejeme na vrch. Znova dáme schladiť do chladničky.

Na to, že to je zdravá verzia punčáku je chuťovo vynikajúca! Veľmi som bola spokojná s výsledkom a moja rodina tiež, každý si ho chválil 🙂

Punčové rezy
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.