Obedy a večere Polievky Recepty

Zemiaková polievka s kari a pečeným kelom

Fitshaker je pre mňa neskutočnou inšpiráciou vo varení a tento recept je len jeden z ďalších, ktoré som od nich vyskúšala. Konkrétne táto zemiaková polievka s kari a pečeným kelom nájdete aj v kuchárke Z fitka do kuchyne – Špeciál 3, ktorá je mojou úplnou srdcovkou zo všetkých Fitshaker kuchariek.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 350 g ružičkového kelu
  • morskú/himalájsku soľ
  • 6 PL olivového oleja
  • 3 ČL medu
  • 1 cibuľa
  • 3 – 4 lyžičky kari korenia/kurkumy
  • 4 ČL pretlaku
  • 1 l vody
  • 4 stredné zemiaky
  • 4 stredné mrkvy
  • 100-150 ml mlieka/bieleho jogurtu
  • čili (podľa chuti alebo úplne vynechať)
  • 3 PL pažítky (čerstvej alebo sušenej)

Postup:

  1. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme na neho ružičkový kel, ktorý osolíme a pokvapkáme olivovým olejom (kel môžeme nakrájať na polovice alebo nechať v celku).
  2. V miske zmiešame cca 3-4 lyžíc olivového oleja a medu. Po 15 minútach vyberiem kel, vložíme ho do misky a obalíme ho v zmesi oleja a medu.
  3. Vrátime naspäť do rúry a zapečieme ešte 10 minút, alebo kým nie je kel zlatej farby.
  4. Cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme karí alebo kurkumu a paradajkový pretlak.
  5. Všetko spolu zamiešame, zalejeme 1 litrom vody a pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na menšie kocky.
  6. Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na jemnú kašu.
  7. K nej pridáme biely jogurt prípadne mlieko, soľ a čili.
  8. Polievku ešte chvíľku povaríme a nakoniec pridáme pažítku. Podávame so zapekaným sladkým kelom.
Zemiaková polievka s kari a pečeným kelom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na polievky, klikni TU.

Stiahni si recept do počítača, môžeš si ho vytlačiť a pripnúť na chladničku alebo založiť do svojho receptára:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.