Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Recepty

Kakaový koláč s ovocím

Milujem sladké a preto sa stále snažím inšpirovať rôznymi receptami pre chutné koláče a dezerty. Väčšinou siahnem po receptoch od Fitshaker a v dnešnom recepte som vyskúšala kakaový koláč s ovocím. Namiesto broskýň som použila jahody, ktoré sú v tomto období dosť v kurze.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 7 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 3 PL kokosu
  • 4 vajcia
  • 6 PL trstinového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1/8 šálky vody
  • 2 broskyne alebo iné ovocie podľa chuti

Postup:

  1. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  2. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom.
  3. Zmiešame múku, kokos, kypriaci prášok a kakao.
  4. Sypkú zmes postupne pridávame ku žĺtkovej a riedime vodou.
  5. Celú zmes jemne stierkou premiešame s tuhým sneho a vypracujeme jemné nadýchané cesto.
  6. Vylejeme do zapekacej formy alebo menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a ozdobíme kúskami ovocia.
  7. Koláč pečieme na 180°C asi 40 minút.

Ja som koláčik ešte na záver poliala roztopenou čokoládou pre ešte sladšiu a intenzívnejšiu chuť. Ako rýchla pomoc pri zahnaní chuti na sladké je tento koláčik skvelá voľba.

Kakaový koláč s ovocím
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.